Knock Knock, who is it? …2015!!!

2015 staat alweer voor de deur. Verschillende malen heb ik een stukje geschreven. Vele malen kreeg ik tips om onderwerpen aan te snijden. Veelal niet op ingegaan, ik schrijf vooral waar ik zelf wat bij voel.

1733

2014..

Voor mij? Voor mij was 2014 een jaar zoals ieder ander jaar, lekker mijn bedrijf runnen.. taarten maken, met mijn gezin bezig zijn.. eigenlijk heb ik niets te klagen gehad. Het gekke is dat als ik gewoon snel even denk aan het afgelopen jaar, dan zijn we toch echt heel erg ontevreden. Ontevreden met elkaar, ontevreden met de werkdruk, of deze nu wordt opgelegd door een werkgever of door jezelf omdat je een zelfstandige onderneming runt…we klagen. We willen de discussie aangaan over een zwarte piet, over Europa, over de arbeidsmarkt, de huizenmarkt, over onze portemonnee. In taartenland willen we het hebben over prijs, kwaliteit, over bedrijfsvoering, hobby uitoefenen, technieken toepassen, workshops kopiëren.. we willen overal discussie over voeren, maar we willen helemaal niet luisteren. We willen prediken. We willen heel graag dat iedereen denkt, voelt, kijkt zoals wij. We willen niet zien dat er meerdere paden naar Rome gaan. Er zijn verschillende invalshoeken en verschillende situaties. Verschillende doelen en verschillende belangen. Verschillende gevoelens en dus verschillende conclusies.

Ik heb de focus afgelopen jaar erg op mezelf gericht. Doen wat IK wil met mijn bedrijf. Kijken wat IK kan. Waar wordt MIJN gezin gelukkig van? Niet teveel om me heen kijken beviel me erg goed en ook al zijn er periodes geweest waarbij ik enorm twijfelde aan keuzes die ik moest maken, ik heb ze gemaakt en ze bevallen me nog steeds.

Halverwege het jaar kreeg ik een blessure. Precies in de week dat ik het behoorlijk druk had. Ik kon niet (goed) lopen en moest een bruidstaart maken en afleveren. Lang lang geleden was de vraag me al eens gesteld door Heidi of ze af en toe eens mocht helpen, gewoon omdat ze dat leuk zou vinden en iets om handen zou hebben. Ik kon dat niet van haar vragen of verwachten. Ik had en heb geen geld om haar een salaris te bieden. Ik kan niet van haar vragen om mij te ondersteunen zonder daar iets tegenover te zetten. Ik heb er dus nooit gebruik van gemaakt, maar toen was zij eigenlijk mijn enige oplossing. 3 dagen heeft ze me geholpen en het bleek heel erg gezellig te zijn om met iemand te kunnen praten wanneer je aan het werk bent. Om stomme liedjes te kunnen zingen en gek te dansen. Gelukkig… er bestond nog zo’n gek mens als ik. Ik heb enorm veel aan haar gehad die week en toen ze aan het einde van de week het nogmaals vroeg en uitlegde waarom ze het aanbood ben ik op haar aanbod ingegaan.

Ik had geen betere keuze kunnen maken, ze zorgt niet alleen voor structuur in mijn hoofd en hygiëne in mijn zaak. Ze zorgt vooral voor gezelligheid! Ze zorgt ervoor dat er wat druk van de ketel af is omdat ik de ruimte krijg om creatieve ideetjes om te zetten in workshops. Om tijdens het maken van een taart een gehele workshop voor te bereiden. Ze is zo accuraat en veelzijdig. Ze kan bakken en ze is eerlijk. Eigenlijk zou ik niet meer zonder haar kunnen. Toch komt er een dag… en ik hoop heel snel.. dat ze binnenwandelt en zegt: Zo dit was het dan, ik heb een baan gevonden! Hetgeen wat ik haar het meeste gun.  In 2014 is haar komst de grootste aardverschuiving geweest voor J4Cake. Ze was en is nog steeds ZO welkom!  En ik ben zo dankbaar dat zij mij wilt ondersteunen en dat we een klik hebben.

Ik ben dankbaar voor de opdrachten die ik dit jaar heb mogen uitvoeren, voor de kwaliteitsverbetering die ik heb kunnen realiseren, voor de kindjes die ik blij heb mogen maken via de voedselbank. Ik heb gastdocentes mogen ontvangen die zo ontzettend leuk zijn! En dit jaar ben ik af en toe op locatie workshops gaan geven. Iets wat ontzettend eng was om aan te beginnen, maar erg leuk was om te doen. Je leert ontzettend veel door naar jezelf ‘te kijken’ en het geeft je vertrouwen wanneer je merkt dat je écht weet waar je over praat.

Het afgelopen jaar heb ik ook gezien dat de kwaliteit van taart decorateurs zo enorm is gestegen, dat er een grote middenmoot is die naar volle tevredenheid leuke opdrachten en/of workshops geeft en de beginnende decorateur veel meer de drang of wens heeft om met grote stappen daar te komen waar ze uiteindelijk willen zijn.  Voor ieder mens geldt dat zij vooral moeten doen wat voor hen werkt.  Van iedere situatie en iedere keuze die je maakt leer je weer. Sommige dingen lukken niet, andere dingen gaan zo makkelijk.. op die manier vinden we allemaal de dingen die het dichtst bij ons liggen en het best bij ons passen. Waar de één tevreden mee is, hoeft niet de normering te zijn van de ander.

Sta vooral achter hetgeen wat je doet. Maak je taart voor iemand anders? Zorg dat die taart het beste is wat je kunt geven. Zorg in 2015 vooral voor tevredenheid. Bij jezelf… of bij die ander… en vraag jezelf af waar je die tevredenheid in moet vinden en wat je daarvoor moet doen.

X

Judy

origineelvoorstickerj4cake