Kindertaarten – Opmaken en Decoreren van Gebak

Kindertaarten is bedoeld voor de drukke ouder die graag zijn kind met een mooie taart verrast. De recepten zijn eenvoudig en de taartprojecten zijn in minder dan 30 minuten te maken met een minimum aan taartgereedschap.

1570

 

Door Anja van Diepen – De ideeën zijn leuk en divers en de omschrijving is duidelijk maar de uitvoering is vaak nogal slordig met gerafelde randen en wankele constructies.
Als beginnend taartdecorateur kun je hier zeker mee aan de slag, al is het maar om ideeën op te doen en te leren. Voor de gevorderde taartdecorateur zou ik dit boek niet aanraden. De eerste Engelse druk dateert uit 2002 (eerste Nederlandse druk uit 2005) en sindsdien heeft het taarten decoreren een hoge vlucht genomen en vind ik het boek niet meer helemaal passen bij de taartdecoratie-ideeën van nu. Het boek maakt wel duidelijk dat je met fantasie en wat eenvoudige aankopen een leuke taart voor je kinderen kunt maken.

 

Ik heb het varkentje uit het boek gemaakt van snijcake. De cakeconstructie heb ik moeten aanpassen. Daardoor ben ik langer dan 30 minuten bezig geweest. Het eindresultaat vond ik tegenvallen. 


Titel: Kindertaarten
Ondertitel: Opmaken en decoreren van gebak
Auteur: Sara Lewis
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN:978 90 5920 354 9
Aantal pagina’s: 144
Aantal recepten: 6 cake-recepten/ 7 glazuur-recepten
Aantal projecten: 54
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels en Nederlands
Moeilijkheidsgraad: makkelijk