Kindertaart Decoraties

In het boek Kindertaart decoraties draait uiteraard alles om kinderen. Niet alleen zijn de ontwerpen bedoeld voor kinderfeesten, ook zijn ze gericht op het maken door kinderen.

1253

Door Linda Stolk – Alle teksten zijn gericht aan de kinderen. Zaken die voor de volwassen assistenten van belang zijn, zoals het bakken van de basistaart heeft de auteur slim apart neergezet.

Dit boek heeft een heel andere opzet dan de meeste kook- of bakboeken. Het begint namelijk met twaalf ondertaarten, denk bijvoorbeeld aan een strand, tovenaarsboek en een toneel. Als je een keuze hebt gemaakt voor een ondergrond, kun je hier verder op borduren met de taarttoppers die verdeeld zijn in vijftien thema’s. Deze thema’s zijn met veel fantasie samengesteld en er wordt aangemoedigd om vooral te gaan combineren. Elk boetseerthema bevat drie á vier soortgelijke poppetjes of dieren. Ninja-konijnen, hiphop-octopussen en een superheldenfamilie zijn slechts een greep uit de grappige per
sonages.

De boetseerwerkjes hebben allen handige stap-voor-stap foto’s en ook voor de uitleg is uitgebreid de ruimte genomen. Daarnaast heeft ieder ontwerp een hele pagina met commentaar van de auteur, iets wat mij erg langdradig aandoet en het op sommige stukken bijna een leesboek, in plaats van een bak-/decoratieboek, maatest_Kindertaartdecoratieskt.

Door het vele kleurgebruik, de drukke achtergronden en accessoires op de foto’s heeft het boek een vrij chaotische indruk. Iets wat kinderen waarschijnlijk meer aanspreekt dan de volwassenen. Dus wil je met je kind of kleinkind aan de slag en zoek je simpele maar doeltreffende voorbeelden, dan zit je met Kindertaart decoraties goed.

 


Titel: Kindertaart Decoraties
Auteur: Paris Cutler
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0719 7
Aantal pagina’s: 191
Aantal projecten: 12 taarten en 15 boetseerthema’s
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels, Nederlands
Advies prijs: € 14,99
Moeilijkheidsgraad: beginner