Kinder Bueno Cupcakes

Pling….een berichtje op mijn telefoon. Het is van Monica Logister, iemand die ik niet persoonlijk ken, maar vanwege de taartenliefde wel toegevoegd heb aan mijn vriendenlijst.

4023

Door Bianca Smeets – Zij maakt hele mooie taarten. Ik heb foto’s gezien en wauw wat kan zij strak bekleden! Hoe leuk is het dan als je ideeën kan uitwisselen over deze mooie hobby! Zij vroeg mij of ik een recept had voor een Kinder Bueno taartvulling. Dat had ik niet, maar mijn hersencellen gingen gelijk aan de slag en ik schreef terug wat ik bedacht had. Meteen ontstonden er ook bakkriebels bij mijzelf. Ik wilde het natuurlijk zelf ook uitproberen.


Later op de dag kwam er nog een pling binnen op mijn telefoon: Monica “ik heb het recept vandaag gemaakt, het is heerlijk”, aldus haar letterlijke berichtje. Mijn hart maakte een sprongetje… nu wil ik ook natuurlijk. Dus bij mijn eerstvolgende bezoek aan de winkel, lagen er Kinder Buenos in het winkelkarretje. Ik ging Kinder Bueno cupcakes maken met een crème on top…

Ik maakte een naturel beslag voor cupcakes, vulde de caissettes met het beslag en in elk vakje kwam ook een stukje Kinder Bueno. Ze moesten wel goed onder geduwd worden, want ze kwamen gemakkelijk weer bovendrijven. De stukjes Bueno heb ik dus mee gebakken…de chocolade smelt een beetje, maar het koekje blijft intact, waardoor je een lekker crunchy bite hebt als je in de cupcake bijt. Voor de topping maakte ik de crème zoals ik hem had voorgesteld aan Monica. Het recept dat ik hiervoor gebruikte was het volgende:

    • 250 gr roomboter (op kamertemperatuur)
    • 60 gr poedersuiker
    • 250 gr banketbakkersroom
    • 3 Kinder Buenos

De banketbakkersroom maak ik altijd vers -from scratch-  maar je eigen recept is natuurlijk even goed. Smelt de Kinder Buenos au bain-marie. Omdat de koekjes in de Bueno natuurlijk niet smelten, heb ik deze nog fijn geprakt met een vijzel. Je kunt het natuurlijk ook gewoon lekker grof laten (zeker als taartvulling is dat misschien wel lekkerder), maar ik wilde  het zo fijn mogelijk hebben, want de crème moest door een spuitmondje kunnen. Ondertussen klop je de roomboter met de poedersuiker zeker tien minuten, totdat hij mooi zalvig van structuur is. Dan voeg je de banketbakkersroom toe en mix tot het goed gemengd is. Vervolgens voeg je de gesmolten Kinder Buenos toe en mix je weer tot het een mooie homogene massa is. Eventueel spatel je nog even door om ‘m nog wat gladder te krijgen.

Op iedere cupcake spuit je een mooie toef (ik heb hier spuitmondje 1M gebruikt). Als finishing touch verkruimel je twee Kinder Buenos en verdeelt dit over de toefjes.

Dat was weer een zeer geslaagd experiment, met dank aan Monica Logister voor de inspiratie.

Tot de volgende keer!

Bianca (Bianca’s Bakery)