Interviews met passie

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Ik deed een interview voor MjamTaart! (nee, ik verraad nog heel even niet met wie, dat zien jullie op de laatste pagina van het nummer dat binnenkort op je mat ligt!) en ik zat daarna tot aan mijn tenen geïnspireerd in de auto terug. Wat is dat toch met mensen die bakken, die zo vol liefde kunnen vertellen over hun vak en alles wat dat leuk maakt?

1901

Ik interviewde ondertussen al heel wat mensen voor MjamTaart! en elke keer kom ik er heel blij en vol met plannen en ideeën vandaan. De mensen die ik spreek zitten namelijk zelf zo vol met ideeën en liefde voor het vak, dat ze het altijd op me overbrengen. Of het nou de ‘bekende’  patissiers zijn zoals Robèrt van Beckhoven, Jeroen Goossens en Hidde de Brabander. Of de ‘artiesten’ zoals Colette Peters, Marianne Koorn en Susan Kruithof. Of de mensen die begonnen zijn als thuisbakker – met vaak de eerste gedecoreerde taart voor hun eigen kind – en nu een bloeiend bedrijf hebben zoals Wendy Schlagwein, Mariëlle de Vroome en de ‘bikkel’  waar ik vrijdag in de keuken zat.  Ze hebben stuk-voor-stuk prachtige verhalen over de eerste taart, de opbouw van hun bedrijf en vooral de passie voor het vak. Als ik er vandaan kom, heb ik altijd de grootste plannen. Helemaal vol met energie en liefde voor bakken ga ik vaak gelijk de keuken in, als ik terugkom na zo’n interview.

Maar ik moet bekennen dat het daarna vaak wel een beetje afzakt. Tijdens het schrijven van het artikel blijft het gevoel, maar vervolgens nemen de waan van de dag en de vaste baan van vier dagen in de week het weer over. En voordat ik het weet, zijn al mijn waanzinnige plannen weer wat weggezakt.

Dat geeft ook niet, want vaak zijn ze ook waanzinnig die plannen. En na al die interviews met ondernemers, ben ik er ondertussen zelf wel achter dat ik geen ondernemer ben. Dus al die grootse plannen worden nooit realiteit, maar dat geeft niet. Ze laten me heerlijk dromen over wat zou kunnen zijn en maken me blij zolang het duurt.

Op naar het volgende interview voor MjamTaart!

Michelle