Tineke Hendrikse, voorzitter Icing Smiles: “Toen wij met een klein groepje in Nederland aan de slag gingen met het Icing Smiles concept zoals dat in Amerika al bestond, wisten wij allemaal niet hoe dit opgepakt zou worden. Wij verwachtten een lange periode van aanloop maar het tegendeel was het geval. Honderden baksters reageerden en 9 september 2011 hebben wij Icing Smiles Holland ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.”

Team en vrijwilligers
Het team is elke dag van de week bezig om families in contact te brengen met de vrijwilliger die de taart gaat maken. Deze toppers overleggen, bellen, mailen en appen net zo lang tot het voor elkaar is en verzetten bergen werk. De teamleden van het eerste uur Grietje Schreuders, Anna Maria Kooistra, Barry Huis in ’t Veld, Lis Franso, Monica Kühne, Saskya Kühne en Diederik Heepke hebben hun schouders onder de eerste stappen van Icing Smiles gezet in de ‘non-profit-wereld’. Dat viel allemaal niet mee die eerste jaren en deze groep heeft bergen verzet. Wij zijn ze hier heel dankbaar voor. Ons email-team -oftewel het E-Team- stond de eerste jaren onder leiding van Bianca Jenema en bestaat op dit moment uit Machteld Vermeer, Annemieke Haneveld en Lieselotte Bolder. Daarnaast zijn Anne Dijkstra, Belinda Slob, Daniela Keijzer, Jacqueline Schouten, Frank en Eugenie Habing degene die zich mateloos inzetten als wij Icing Smiles willen promoten op beurzen.

Tineke: “Niets is dit team teveel en het hele MjamTaart magazine is te klein om te kunnen beschrijven hoe trots ik op dit team ben.”

Meer dan 1300 vrijwilligers zijn inmiddels ingeschreven. Wij noemen ze ook wel ons “leger” vrijwilligers. Wat een kanjers. Als de nood het hoogst is dan merk je waarin zo’n groep taartenbakkers groot in is. Zelfs al is het op heel korte termijn, onze vrijwilligers zitten er niet mee.

‘Moet het morgen geleverd?’ Kom maar op!
‘100 km verderop?’ Geen probleem!
‘7000 cupcakes uitdelen op de Opkikkerdag in Amsterdam? Hoe laat moet ik er zijn?’

Na een oproep op Facebook was binnen 4 minuten zelfs een keer een taart geregeld! En die keer dat Bianca Jenema mij belde ‘of we 10 kinderen tegelijk kunnen verrassen met een taart tijdens een evenement in Villa Pardoes. Oh ja, en eentje daarvan is dan in Amerika…’
Uuh, laten we het gewoon proberen, kijk maar of het lukt. En Bianca ging ervoor. Binnen een uur alles voor elkaar, zelfs die in Amerika! Hoe trots kan je zijn? Dan ontplof je toch bijna van trots.

Beurzen
Met Icing Smiles staan wij regelmatig op beurzen. Wat zijn wij dol op de vele bedrijven, beursbezoekers en vrijwilligers die ons een warm hart toedragen. Van alle kanten krijgen wij materialen, cadeautjes en zelfs workshops gedoneerd om te verloten. De opbrengst van de verloting hebben wij jaarlijks hard nodig om onze website en verzekeringen te kunnen voldoen. Ik ben trots op en dankbaar voor de vrijgevigheid van al deze bedrijven en degene die ons elk jaar komen helpen met sjouwen en lootjes bij de stand komen kopen.

Over Icing Smiles
Het team van Icing Smiles Holland maakt taarten voor kinderen die ernstig ziek zijn. Een aanvraag voor een taart kan door iedereen gedaan worden. Meestal zullen dit ouders of familieleden van de kinderen zijn. Begin 2010 ontdekten we het werk van Icing Smiles in Amerika. Geïnspireerd door dit idee is er contact opgenomen met de oprichter Tracy Quisenberry, met de wens om haar concept in Nederland te introduceren. Ruim een jaar later is het dan zover. Sinds 9 september 2011 is Icing Smiles Holland officieel een stichting.

Doel
Primair hebben wij als doel het maken van taarten en andere traktaties voor (ernstig) zieke kinderen om deze kinderen alsmede hun familie en vrienden op te vrolijken en een feestelijke en onvergetelijke dag te bezorgen. De stichting heeft uitdrukkelijk niet tot doel het maken van winst en/of het behartigen van commerciële belangen. Wij proberen ons doel te bereiken door het creëren van een uitgebreid netwerk van vaste vrijwilligers die in naam van de stichting taarten willen bakken en (doen) bezorgen bij (ernstig) zieke kinderen in verschillende regio’s in Nederland. Daarnaast organiseren wij evenementen en werken samen met gelijkgezinde organisaties.

Website | Facebook