How To Geode (ruwe edelsteen) maken

Dit keer een gave how to voor het maken van een Geode (ruwe edelsteen).

3695

Door Romilda Fraterman – Ik zag het laatst ergens voorbij komen en dacht meteen wauw… dit wil ik ook gemaakt hebben! Filmpje gekeken, de beschrijving gelezen en toen zelf aan de slag gegaan.

 

Ik heb zes glaasjes gepakt en gevuld met papier. Over de opening aluminiumfolie geboetseerd in de vorm van de steen. Vervolgens heb ik een stuk grijs fondant gemengd met zwart en bruin en uitgerold. Daaroverheen wit fondant uitgerold; dit wordt de binnenkant. Toen de stukken fondant in de aluminiumfolie geboetseerd/geplaatst. Dit heb ik goed laten uitharden.

Daarna de “stenen” uit de glaasjes gehaald en het witte gedeelte ingesmeerd met een kwastje met water. Hierna de gekleurde suiker er in gesprenkeld. In het midden wat meer water, zodat de kleur mooi donker wordt.

 

En dit is dan het resultaat, supergaaf toch?!!

 

Liefs en tot de volgende keer,
Romilda