Honing crumble met aardbei bier

697

Lieve volgers van Mjamtaart!

Een tijdje terug mocht ik deelnemen aan een online proeverij van Kroon aardbei bier in samenwerking met Prestige Fruit. Hiervoor ontving ik een prachtige fles:

De proeverij was hartstikke interessant en het was dan ook leuk om te zien hoe de samenwerking tussen Kroon en Prestige Fruit is ontstaan. Het aardbei bier heeft een licht zoete smaak, waar je een zuurtje in proeft van de aardbeien, met een heel licht bittere nasmaak. Ook werd er aan koks en patissiers gevraagd er iets leuks/lekkers mee te bedenken. Daarom heb ik met dit bier een heerlijke honing crumble (honey comb) gemaakt. Daarvan deel ik graag het recept!

Je hebt nodig:

-250 gram kristalsuiker -70 gram honing – 60 ml aardbei bier en 4 theelepels baking soda. Ook heb je een thermometer nodig en een met bakpapier beklede bakplaat.

Doe de suiker, bier en honing in een steelpan en verwarm tot een temperatuur van 160 graden. Hier heb je dus ook je thermometer bij nodig. Dit kan even duren. Bij 160 graden oogt dan als het goed is mooi donkergeel in de pan.

Haal de pan van het vuur af en voeg nu de 4 theelepels baking soda toe. Begin meteen met roeren. Je zult zien dat de massa begint uit te zetten. Dit gaat heel snel. Als het lekker goed schuimt stort je het uit op een bakplaat en laat je het een aantal uur afkoelen. Daarna kan je het zo in stukken breken en verwerken in je dessert of gerecht. Superlekker! Natuurlijk kan je het bier ook vervangen door een ander drankje of vruchtensap of gewoon water.

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda