Het Nederlands Bakboek

Niet alleen staat dit boek vol recepten van heerlijke (streek-)producten, het is nog eens een fijn leesboek ook!

1341

Door Diana Tol – Wat heb ik hier een pareltje in mijn handen. Het boek is gevuld met mooie plaatjes en rijke achtergrondverhalen over de Nederlandse bakcultuur. Minstens zo belangrijk zijn de duidelijke uitleg bij, en de mooie foto’s van, de recepten.

Inmiddels watertandend ben ik beland bij het hoofdstuk Koekjes. Als mijn oog valt op het recept van Weespermoppen weet ik het zeker: díe ga ik maken. Gaitri belooft dat het één van de makkelijkste koekjes is om te maken en inderdaad. Binnen 10 minuten heb ik het amandelspijs, ei en suiker gemengd en ligt het gesneden op de bakplaat. Nog eens 10 minuten later liggen er 20 zalige Weespermoppen af te koelen. Dit is het snelste ‘banketbakkerskoekje’ aller tijden.

Van dit boek word ik blij, ik wil meer. Nog eens 20 minuten later liggen er ook nog eens bitterkoekjes af te koelen. Nou ja, eigenlijk koeken. In mijn enthousiasme heb ik ze lekker groot en plat gespoten.

Dit boek wil ik echt niet in mijn kast hebben staan. Dit boek verdient het om open op het aanrecht of keukentafel te blijven liggen. Morgen komt er weer een (bak)dag!

Het Nederlands Bakboek

Titel: Het Nederlands Bakboek
Auteur: Gaitri Pagrach-Chandra
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021552606
Aantal pagina’s: 255
Aantal recepten: 86
Taal: Nederlands
Adviesprijs: € 29,95
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk tot iets moeilijker