Heerlijke chocoladetaart, donuts, 3D-taart en confetti-pannenkoekjes (met recept!)

1151

Lieve lezers van MjamTaart,

Een hele hoop leuke dingen heb ik weer om met jullie te delen, dus ga er maar eens lekker voor zitten! Laat ik beginnen met deze over heerlijke Cadburry chocolade taart! Een echte caloriebom, zo eentje om je vingers bij af te likken! Deze mix vond ik online, en gezien dit mijn lievelingschocolade is, moest ik het gewoon proberen! Zelfs de icing is van Cadburry! De topping heb ik bestrooid met karamelblokjes en karamelsaus, hmmm!

 

 

 

 

 

Ook heb ik een leuke nieuwe mal uitgeprobeerd. Volgens mij was het origineel voor ijsblokjes bedoeld, maar het werkt prima! Een zomerse citroen-chocolade lolly met gesuikerd randje en vloeibare karamel!

En alsof het nog niet genoeg is, mocht ik een super coole 3D-taart maken; een levensechte kameleon! Wat vind ik dit toch leuk om te doen, en wat is hij goed gelukt! Een video/ tutorial hiervan zal binnenkort op mijn YouTube kanaal te vinden zijn!

Onlangs heb ik een Boska Choco Flaker aangeschaft, waarmee je mooie, verse chocoladevlokjes kunt maken. Doe wat chocoladeblokjes in het stenen potje, zet de flaker er bovenop en draaien maar! Leuk als versiering op taarten en toetjes, maar ook lekker voor op je boterham!

 

Wat ik nog meer heb gedaan? Nou, bijvoorbeeld donuts bakken. Iets wat ik normaal nooit doe omdat we geen frituurpan hebben. Dus heb ik ze in de pan, in de zonnebloemolie gebakken. Sommige heb ik gesuikerd en de andere versierd. Lekker hoor!

 

 

Wat ik als laatst met jullie wil delen zijn deze super vrolijke confetti-pannenkoekjes. Een ware traktatie en een feest om te eten! Daarom deel ik hiervan graag het recept met jullie:

Voor de pannenkoekjes
200 g bloem
2 eieren
400 ml melk
4 kleuren voedingsmiddelenkleurstof
zonebloemolie, om in te bakken
Verder nodig
4 kommetjes
flacon
koekenpan

Aan de slag
Mix de bloem, eieren en melk door elkaar en laat circa 20 minuten rusten voor gebruik. Pak 4 kommetjes en verdeel het beslag hierover. Voeg aan elke kom een andere kleur voedingsmiddelenkleurstof toe. Giet wat beslag in de flacon. Verwarm de olie in de pan en wacht tot de pan heet genoeg is. Druppel kleine druppels beslag in de pan. Zodra je de pan vol hebt gedruppeld, kun je ze bijna meteen omdraaien en er vanaf halen, omdat ze supersnel gaar zijn. Als je alle kleuren hebt gebakken mix je alles door elkaar. Serveer in een leuk glaasje of bordje en bestrooi met poedersuiker of stroop. Wat een feest!

 

Voor de volgende blog staan er ook weer leuke dingen op jullie te wachten; tot dan!

Liefs,
Romilda