Heel Hengelo Bakt

1295
HHB

Op zaterdag 24 november vond in de Bibliotheek Hengelo Heel Hengelo Bakt plaats. Verdeeld over 2 categorieën (t/m 17 jaar en volwassenen) deden 21 kandidaten mee aan deze bakwedstrijd.

De Hengeloërs werden uitgedaagd om binnen het thema thema ‘Zoete boeken in de bibliotheek’ de lekkerste en mooiste taart van Hengelo te bakken. De deelnemers deden hun uiterste best om een lekkere en spectaculaire taart te maken, waarbij de mooiste baksels werden gemaakt met fondant en marsepein. Zo werd er een taart gemaakt in de vorm een boek met gouden pagina’s. Ook werd er een Alice in Wonderland taart gemaakt en een Winnie de Poeh taart waarbij het figuurtje vast zit in een pot honing.

De jury, die bestond uit Annemarie Pronk (winnares Heel Holland Bakt 2016), Dennis Ordelmans (banketbakker bij bakkerij Wouda) en Anja Annink (hobbybakster en werkzaam in de bibliotheek), beoordeelde de kwaliteit van het baksel, de smaak en structuur. Naast de twee winnaars die gekozen werden door de jury, was er ook nog een publieksprijs.

Dit waren de winnaars:

In de categorie t/m 17 jaar

Winnaar 1

In de categorie volwassenen

Winnaar 2

De publieksprijs 

Winnaar 3

De winnaars van de twee categorieën en de winnaar van de publieksprijs gingen naar huis met mooie prijzenpakketten, met daarin o.a. toegangskaartjes voor MjamTaart Cake & Bake Experience. Verder kreeg elke deelnemer een kleinigheidje mee naar huis als bedankje voor de leuke dag.