Handboek Taartdecoraties

Het boek vertoont veel mooie foto’s, die echt uitnodigen om de taarten te gaan maken. Daar de omschrijvingen erbij staan van de gebruikte technieken, is het een overzichtelijk geheel. De gereedschappen die worden gebruikt, worden goed benoemd. Voor een leek als ik, is dat erg handig

1412

Door Jennieta Tiemens – Het valt mij op dat het een erg kleurrijk geheel is. Er wordt op een speelse manier met de kleuren omgegaan en de kleurstellingen passen ook allemaal bij elkaar. Aangezien ik zelf een zoon heb, is het jammer dat er niet veel aandacht wordt besteed aan taarten voor jongens. Hoofdzakelijk de taarten voor dames overheersen. Het boek vertoont veel mooie foto’s, die echt uitnodigen om de taarten te gaan maken. Daar de omschrijvingen erbij staan van de gebruikte technieken, is het een overzichtelijk geheel. De gereedschappen die worden gebruikt, worden goed benoemd. Voor een leek als ik, is dat erg handig. Er worden veel hulpmiddelen in gebruikt en aangezien ik niet alles heb, is het wat improviseren met hetgeen ik wel heb. Bij sommige foto’s vond ik de beschrijving iets te summier en is het gokken hoe je een bepaalde vorm maakt. Er is goed te werken met het boek, maar het is wel handig als je al vaker met bijv. fondant hebt gewerkt, zodat je het materiaal al een beetje kent.

Ik heb bij het maken mijn eigen vrije interpretatie test_handboek taartdecoratiesgebruikt. Ik heb een mix
van technieken toegepast, die ik uit het boek heb gehaald. Qua moeilijkheidsgraad denk ik persoonlijk dat het meer een boek is voor iemand die al behoorlijk wat ervaring heeft met taarten maken. Je moet wel een basis hebben om bepaalde technieken te snappen. Voor een beginner zou het te ‘professioneel’ zijn. Toch raad ik het boek zeker aan, omdat je er veel uit kunt leren, dankzij de vele technieken en omschrijvingen van de gebruikte gereedschappen. Het is een mooi naslagwerk en ik krijg er veel inspiratie van!

 

Titel: Handboek Taartdecoraties
Ondertitel: Meer dan 80 projecten, voor gelaagde taarten, scheve taarten, minitaarten,
cupcakes en koekjes
Auteur: Lindy Smith
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0595 7
Aantal pagina’s: 160
Aantal recepten: meer dan 80
Aantal projecten: 86
Taal: Nederlands
Advies prijs: €14,99
Moeilijkheidsgraad: uitdagend tot moeilijk