Het grote taartenboek voor groot en klein

1809

Door Michelle de Koning – Bakken is fijn, maar lezen over bakken vind ik soms nog fijner. Helemaal als het kan in de vorm van lieve verhaaltjes over dieren en fantasievolle taarten. Dit is het (voor)leesboek bij uitstek voor taartenbakkers.

‘Het grote taartenboek’
Toen de egel op een dag bij de muis op bezoek was, ze samen thee hadden gedronken en niet meer wisten wat ze tegen elkaar moesten zeggen, zei de muis: ‘Laten we een taart gaan bakken.’

‘Taartenboek’ van Toon Tellegen is al jaren één van mijn onbetwiste favorieten. Nergens nieuw meer te krijgen, maar mijn schoonmoeder vond er ooit eentje op een rommelmarkt. Heerlijke verhaaltjes over dieren die taarten bakken en eten. Geweldig om voor te lezen aan neefjes en nichtje, maar eerlijk gezegd ook heerlijk om zelf te lezen voor het slapengaan. Want Toon Tellegens wereld is lief en zoet en hoopvol. En gaat over taart! En nu is er goed nieuws: je hoeft niet meer te hopen op een toevalstreffer op een rommelmarkt: er is een nieuwe uitgave van het boek: ‘Het grote taartenboek’. Met nieuwe tekeningen in moderne kleuren, maar verder helemaal met de oude vertrouwde favorieten. De ‘zwevende taart’ die als zon aan de hemel staat, de ‘hele hoge taart voor de giraffe’ en de ‘taart tegen verkoudheid en verdriet’ van de egel voor de wezel. Mét alle recepten zodat je ze ook zelf kunt maken. Hoe heerlijk. Ik ga dit boek de komende tijd aan iedereen geven als verjaardagscadeau. Of ze nou kinderen hebben of niet. Want hier word ik heel blij van.

Titel: Het grote taartenboek
Auteur: Toon Tellegen
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 144
Adviesprijs: € 19,99
ISBN: 9789021403229