Fruit konfijten, bloem van snoeppapier en meer lekkers, inclusief 2 recepten!

1574

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve lezers van MjamTaart,

Hierbij weer een heerlijk blog met allerlei lekkers en 2 recepten! Laat ik allereerst beginnen met de tutorial van een zalige fluffy cake!


Deze cake wordt bereid met o.a. meringue, waardoor de cake een heel fluffy/wiggly structuur krijgt; hij wiebelt als het uit de oven is. Daarnaast is hij zeer luchtig en goed te maken voor alle niveaus! Het recept en de tutorial vind je hier.

Ook heb ik afgelopen maand tijd besteed aan een snoeppapier bloem; de paradijsvogelbloem, oftewel strelitzia. Ik vind deze bloem persoonlijk heel mooi van kleur en daarom stond het dan ook al even op het to do lijstje om te maken. De blaadjes zijn met de hand geknipt en gedust.

 

Het kostte wat tijd, maar ik ben heel tevreden over het eindresultaat!

Ook heb ik een prachtige elegante taart gemaakt, met o.a. lange vinger koekjes en een topper van isomalt/suiker en stukjes eetbaar bladgoud. Wat een plaatje is het geworden!

 

Gekonfijt fruit
Als laatste sluit ik af met een recept fruit konfijten. Het voordeel van gekonfijt fruit is dat je het in een afgesloten bakje lang kunt bewaren en kunt gebruiken als decoratie voor o.a. taarten en toetjes. Daarnaast kun je het sap wat overblijft gebruiken als smaaktoevoeger. bij gebak en toetjes. Zo verspil je niets!

Wat heb je nodig?
– Schillen en dunne schijfjes sinaasappel en/of citroen
– Suiker
– Water
– Bakpapier

Bereiding
Snij het fruit in smalle reepjes van circa 1 cm van de schil. Breng een pan met water aan de kook. Je gaat het 3 keer koken, om de bitterheid van de schil eruit te halen. De eerste ronde kook je de schillen/schijfjes 10 minuten.

Giet het water af. Kook het daarna nog een keer 10 minuten in vers water. Giet af. Pak nog een keer nieuw water en voeg er nu suiker aan toe. Verhouding: 1 deel fruit, 2 delen water, 2 delen suiker. Kook nu 30 minuten op laag vuur. Roer af en toe even door. Laat na de 30 minuten de pan staan, voor minimaal 1 uur met een deksel erop. Zo kan het suiker goed intrekken. Hierna kan je het water afgieten. Giet het meteen in een fles of potje, want dit kun je gebruiken als smaaktoevoeger.

Leg een vel bakpapier klaar met suiker. Leg de schillen/schijfjes hierop. Wrijf de suiker er goed door- en overheen en laat daarna goed drogen.

 

Keer de schijfjes regelmatig om totdat ze echt droog zijn. Bewaar in een luchtdicht bakje.

Nou, dat was weer een heerlijk blog en ook voor deze maand staat er weer een hele hoop klaar om te maken, uit te proberen en over te bloggen.

Tot de volgende blog!
Liefs, Romilda