Fondantdieren

Twaalf fondantdieren die je vanaf de knalroze omslag toelachen. Creëer figuren van fondant als decoratie voor je gebak.

2389

Door Linda Stolk – Deze handzame paperback geeft al voor het open slaan een vrolijke indruk. Voornamelijk door de twaalf fondantdieren die je vanaf de knalroze omslag toelachen.

Het boekje begint met een inhoudsopgave met foto’s. En dat is erg praktisch. Heb je behoefte aan wat inspiratie dan hoef je niet het hele boek door te bladeren maar in één oogopslag zie je alle dieren op een rij.

Het eerste hoofdstuk is gereedschap, recepten en technieken. Hierin wordt heel duidelijk het hoe, wat en waarom uitgelegd en ook hier wordt gebruik gemaakt van handige kleine fotootjes. Vooral de onderdelen kleuren mengen, modelleertechnieken en figuren ontwerpen zijn voor de beginnende boetseerders handig. Dan is het de beurt aan alle honderd dieren. Huisdieren, boerderijdieren, wilde dieren, exotische dieren, insecten en zelfs wat prehistorische dieren. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in dit boekje. De beestjes variëren van cartoonachtig tot realistisch, en ik moet toegeven, sommige zijn zo grappig dat ik wel moet glimlachen!

Er zijn drie niveaus in de moeilijkheidsgraad; gemakkelijk, gevorderd en moeilijk. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Elk dier heeft een pagina met benodigdheden, gereedschap en benodigde kleuren. Er is zelfs vermeld hoeveel gram fondant je per kleur nodig hebt. Ook prijkt op deze pagina een foto van het eindresultaat. De pagina ernaast toont het dier in losse onderdelen. Als je heel simpel de nummers met beschrijving volgt wordt het zelfs voor de beginner haalbaar om een mooi beest voor op je taart of cupcake te creëren.

Ik vind dit boekje een aanrader als je graag wil leren boetseren, of als je simpelweg behoefte hebt aan voorbeelden van leuke beesten.


Titel: Fondantdieren
Auteur: Helen Penman
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 0697 8
Aantal pagina’s: 256
Aantal projecten: 100
Taal: Nederlands, Engels
Adviesprijs: €14,99
Moeilijkheidsgraad: makkelijk