Fijne Kerst(stapeltaart)

1401

Een prachtige stapel die niet zal misstaan op je Kersttafel!

Wat heb je nodig?
taart (Ø 20 cm en 15 cm)
rolfondant 1.650 g
Royal icing
voedingsmiddelenkleurstof goudgeel, rood en groen
glanspoeder Solar gold en Yellow gold (EdAble Art), Snowflake (Squires Kitchen)
eetbare lijm
cake drum (Ø 27,5 cm)
Decorator Preferred Separator Plate (Ø 15 cm) en 2x 2” globe pillar set (Wilton)
3D Christmas tree set (JEM)
Straight frill cutters no. 2 (FMM)
Baubles mould (Squires Kitchen)
Three leaf holly plunger cutter set (PME)
Sugarcraft Gun

Tip! De basisrecepten vind je op MjamTaart.nl

Aan de slag
Kleur 300 g rolfondant goudgeel, 300 g rood en 300 g groen. Bekleed cake drum en de taarten met wit rolfondant. Zet de grootste taart op de cake drum. Markeer op de bovenkant de plek waar de pillars komen te staan met de Separator Plate. Zet de kleine taart op de Separator Plate. Poeder de taarten en de cake drum met snowflake. Plaats de pillars op de gemarkeerde plekken. Rol rood en geel fondant uit tot een lint. Maak de bollen voorzichtig vochtig en bekleed ze. Wrijf de fondant glad en maak de openingen vrij. Maak met rood en geel fondant en de mal kerstballen. Haal van de rode kerstballen het oogje af en vervang het door een geel oog met eetbare lijm. Poeder alle gele kerstballen goud met een mix van Solar gold en Yellow gold. Bevestig de kerstballen om en om qua kleur op de zijkant van de taart met een toefje icing en verbind ze met een dun zwart lijntje fondant, gemaakt met de Sugarcraft Gun. Steek hulstbladeren uit dun groen fondant en knijp ze in het midden bij elkaar. Plak de hulst op de pillars met een beetje icing en verdeel de gedecoreerde bollen tussen de hulst in. Zet de kleine taart op de pillars. Werk de randen van de taarten af met hulst. Plaats rode bolletjes op verschillende plekken. Maak drie kerstbomen met de 3D Christmas tree set volgens de werkbeschrijving en zet met wat Royal icing in elkaar. Vul de gaatjes in de kerstbomen met rode en gouden balletjes fondant. Zet de kerstbomen vast op de taart met icing. Breng wat snowflake glanspoeder aan om het effect te krijgen van stuifsneeuw. Poeder ook de bomen met een dun laagje snowflake.

Fotografie: Simone van de Berg, Fresh Food Photos.com
Stap-voor-stap foto’s en taart: Nathalie Teeuwen