Festival Zoet

Van vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus wordt het Festival der Zoete Verleidingen gehouden in de tuin van de Sleenerhoeve in Sleen. Dit festival is een must voor taartenbakkers en zoetekauwen die zich willen vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt willen zien in het baktheater. Dit jaar zijn dat o.a. Rutger van den Broek van Heel Holland Bakt en Meester Patissier Hidde de Brabander.

Bezoekers kunnen rondstruinen in de grote tuin van de Sleenerhoeve in het centrum van brinkdorp Sleen. Rondom de authentieke Drentse hoeve met kapschuur, overal word je verrast door vrolijke stands, sfeervolle terrasjes en originele activiteiten. Ter plekke wordt graan gemalen. Er zijn heel veel workshops. Zoete workshops zoals koken met karamel en bakken met thee, maar ook andere creatieve workshops. Denk aan vintage servies decoreren met transfers, handletteren, gebaksbordjes decoreren, serviesgoed bestippen, zeepgebak maken en nog veel meer.

Verder zijn er ruim 90 stands met zoete en leuke zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. Maar ook originele hebbedingen, woonspullen, brocante, hoeden, mooie sieraden, fleurige jurkjes en boodschappenmanden. Alles met zorg geselecteerd en goedgekeurd. Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Er is theater en muziek om van te genieten. Voor de kleinsten is er een vrolijk zweefmolentje. En ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij allerlei workshops.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. In de jury onder meer Bakmeisje Saakje, bekend van het TV programma Koffietijd.

Tickets
Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 2 augustus t/m zondag 4 augustus, alle dagen van 10-18 uur. Locatie: Sleenerhoeve, Brink 20 in Sleen. De entree voor volwassenen is € 8,50 (inclusief kop koffie/thee); kinderen van 4 – 12 jaar € 3,50 (inclusief limonade). www.festivalzoet.nl