Festival der Zoete Verleidingen 2020 in Sleen (Drenthe)

833

Het Drentse brinkdorp Sleen staat dit jaar voor de 9e keer in het teken van taart. Van vrijdag 7 t/m zondag 9 augustus wordt het Festival der Zoete Verleidingen gehouden in de tuin van de Sleenerhoeve. Dit festival is een must voor taartenbakkers en zoetekauwen die zich willen vergapen aan allerlei lekkers en bekende patissiers in het echt willen zien in het baktheater.

Maar wie van shoppen, sfeer en gezelligheid houdt komt hier ook zeker aan zijn trekken. Bezoekers kunnen rondstruinen in de grote tuin van de Sleenerhoeve. Rondom de authentieke Drentse hoeve met kapschuur, overal word je verrast door vrolijke stands, sfeervolle terrasjes, muziek, theater en originele activiteiten. Ter plekke wordt graan gemalen. Er zijn heel veel workshops. Echte bakworkshops zoals koken met karamel, cupcakes opspuiten en bakken met thee. Maar ook andere creatieve workshops. Denk aan foodfotografie & foodstyling, theeglazen etsen, serviesgoed stippen, een barista-workshop en nog veel meer.

Verder zijn er ruim 90 stands met zoete en leuke zaken. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed, van bakboeken tot jams. Maar ook originele hebbedingen, woonspullen, brocante, hoeden, mooie sieraden, fleurige jurkjes en boodschappenmanden. Alles met zorg geselecteerd en goedgekeurd.

Kinderen hoeven zich ook niet te vervelen. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken bij allerlei workshops. Er is een vrolijk “theekopjes”draaimolentje.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor een goed doel. In de jury o.a. Rutger van den Broek, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt gehouden van vrijdag 7 augustus t/m zondag 9 augustus, alle dagen van 10-18 uur. Locatie: Sleenerhoeve, Brink 20 in Sleen. De entree voor volwassenen is € 9,50 (inclusief kop koffie/thee);  kinderen van 4 – 12 jaar € 3,50 (inclusief limonade en draaimolenritje).