Rutger Bakt Feestelijk

Hij lag al weken op me te wachten. Erg eigenlijk, want hij was juist voor de afgelopen periode: Rutger bakt feestelijk. Maar ik kwam er gewoon niet aan toe. Dat heb je wel eens.

1397

Door Michelle de Koning – Mijn plannen voor kerst waren eigenlijk al klaar toen ik het boek binnen kreeg en aan zelf oliebollen en appelflappen maken begin ik niet, ook al ziet het recept van Rutgers vader er nog zo goed uit.
Maar gelukkig had ik begin januari nog een nieuwjaarsfeestje. Een borrel weliswaar dus veel van de taartrecepten kwamen niet echt van pas, want ik wilde iets wat je in een hand kon houden om te eten (ook al zien de citroentaart en de aardbeientiramisu er geweldig uit).
Ik wilde iets handzaams. De nieuwjaarsrolletjes kwamen alleen al door de naam in aanmerking ware het niet dat je die moet maken een wafelijzer dat ik niet heb. Zo werden het uiteindelijk de schuimkransjes. Niet te ingewikkeld, wel heel feestelijk. En je kunt er je eigen draai aan geven, dat vind ik ook erg fijn.

 

Ik heb mijn kransjes gedecoreerd met groene smeltchocola en rode suikersprinkels.

Ik gebruikte eiwit uit een potje want mijn verse eieren waren op, maar dat leverde voor het recept uiteraard geen probleem op. Rutger geeft aan dat zijn hoeveelheid (drie eiwitten) een bakplaat vol kransjes oplevert dus ik besloot twee keer zoveel te maken omdat ik wel twee bakplaten vol wilde. Mogelijk is Rutgers oven groter dan de mijn en heeft hij dus grotere bakplaten, want aan zijn hoeveelheid eiwitschuim had ik al meer dan genoeg gehad vIMG_6685oor ruim twee bakplaten vol. Dat is dan ook mijn enige kritiek op het recept: je maakt veel meer kransjes met deze hoeveelheid dan Rutger aangeeft. Verder is het eenvoudig, het werkt goed en je krijgt lekkere kransjes. Mijne waren wel aan de buitenkant nog een beetje plakkerig, maar dat is denk ik te verhelpen door de oven iets warmer voor te verwarmen (rond 130 graden) en terug te draaien naar 100 op het moment dat je de kransjes in de oven zet.