Feest in de Keuken!

Rond de kersttijd wilde ik als kind altijd dolgraag helpen in de keuken; we bakten bijvoorbeeld zelf mee aan onze cakes voor het 'kerstdiner' op school, en in de dagen voor kerst werd er altijd flink wat koekjes, cakejes en andere heerlijkheden gemaakt. Het helpen met het voorgerecht en dessert hoorde er ook altijd bij, en voor oudjaar maakte ik steevast appelflappen met mijn broertje.

1566

Door Eva Maria – Als kind had ik dus hartstikke leuk gevonden als ik mijn eigen bakboek had gehad, om daaruit nieuwe dingen te proberen voor deze gelegenheden. Door het jaar heen, was dat boek ook echt niet in de kast blijven staan, want dingen die lekker smaken met kerst, smaken het hele jaar goed. Herkent u uw kind hierin, dan is het voor uw kind misschien nog op tijd om het boek ‘Feest in de Keuken!’ op hun verlanglijstje te zetten voor het feest van de Sint.

Feest in de Keuken! Winterse recepten voor kinderen’, geschreven door Annie Rigs, is een kookboek in een moderne kerststijl, wat mij meteen aansprak. De kerstachtige kleuren en de grote foto’s van feestelijke lekkernijen zorgen er in combinatie met de harde kaft voor dat het boek een zeer mooie en stevige indruk maakt.

De baksels zijn niet lastig, en bij sommigen komt er zelfs geen oven aan te pas. Vooral in het hoofdstuk ‘lekkere decoraties’, staan er veel projecten die kinderen zelf kunnen maken. Dit betekent dus dat zij aan de slag kunnen, terwijl de ouders lekkers staan te bakken. En wat is er nu gezelliger dan in december met z’n allen in de keuken? Behalve lekkere decoraties staan er in het boek ook nog hoofdstukken over traktaties, toetjes en taart, maar ook hartige hapjes en drankjes komen aan de orde. Hierdoor kunnen kinderen dus bij allerlei gelegenheden iets lekkers op tafel zetten.

Het boek geeft aan voor kinderen van allerlei verschillende leeftijden te zijn, maar ik denk dat veel recepten gericht zijn op kinderen vanaf een jaar of acht. De wat jongere kinderen zullen bij sommige recepten waarschijnlijk toch wel wat hulp kunnen gebruiken.Omdat dit feestelijke boek, niet alleen mooi is, maar ook leuke ideeën bevat en vooral lekkere en makkelijke recepten voor allerlei gelegenheden aanbied, denk ik dat dit boek in goede aarde zal vallen bij creatieve kinderen die graag willen helpen in de keuken. Misschien dus een mooi cadeautje voor in de schoen, onder de boom, of zomaar, in de aanloop naar kerstmis.


Titel: Feest in de Keuken!
Ondertitel: Winterse recepten voor kinderen
Auteur: Annie Rigg
Uitgever: Becht Lifestyle
ISBN: 978 90 230 1337 2
Aantal pagina’s: 128
Aantal recepten: 65
Taal: Nederlands
Advies prijs: € 16,50
Moeilijkheidsgraad: kinderen