Even voorstellen: Monique Wijkstra

Zomaar een gewone middag scroll ik door de berichtjes op Facebook: Hé, een oproepje van MjamTaart voor bloggers op de website, in eerste instantie scroll ik door maar mijn aandacht was getrokken dus ik zoek weer even terug.

1237

Door Monique Wijkstra- Leuk eigenlijk: taarten is mijn (ietwat) uit de hand gelopen hobby en schrijven dat kan ik wel! Zoals jullie zullen begrijpen heb ik gereageerd en mag ik een blog gaan bijhouden!

Laat ik me maar eens voorstellen: Ik ben Monique Wijkstra, ik ben 39 jaar en woon samen met mijn grote liefde Wilbert en dochter Britt van 10 jaar (tevens mijn grootste criticus). Naast het maken van taarten werk ik al 16 jaar met veel plezier 3 dagen per week als huishoudelijk specialiste voor een elektronica winkel.
In 2011 besloten een vriendin en ik samen een basis workshop taart bekleden te volgen bij Jouw Taart in Haarlem. Taart bekleden bleek wel iets harder werken dan verwacht maar een nieuwe passie was geboren! Eerst maakte ik alleen wat taartjes bij speciale gelegenheden binnen de familiekring maar al snel belden bekenden mij op of ik voor hen ook zo’n mooie taart wilde maken. Kortom van het een kwam het ander en nu maak ik regelmatig taart op bestelling.

Ondertussen hebben mijn taarten hun eigen Facebookpagina en wie weet wat de toekomst nog brengt. Technieken leer ik voornamelijk mezelf: Google en YouTube zijn daarbij voor mij onmisbaar, zeker in het Engels is bijna overal wel een filmpje voor te vinden. Ondanks dat zijn er nog veel leuke cursussen en workshops die ik graag zou willen volgen. Mijn taarten zijn zeker nog niet perfect en ik heb nog veel te leren en al mijn successen maar ook mijn mislukkingen en frustraties zal ik hier met jullie delen!
Liefs,
Monique

ps: de vriendin heeft na de workshop geen taart meer gemaakt…

2
De workshoptaart, al bijna op voor ik er een foto van kon maken!
3
Mijn eerste ‘echte’ bestelling: een taart voor een 12,5 jarig huwelijk!
4
Mijn eerste echte mislukking. De regenboog stortte voor de deur bij de klant ongenadig in…