Even voorstellen: Amy van Roekel

Van de week kreeg ik een geweldig leuk mailtje! Van een heleboel (ga ik van uit) aanmeldingen ben ik uitgekozen om te gaan bloggen voor MjamTaart! Nu dit mijn eerste blog is voor MjamTaart wil ik mijzelf eventjes voorstellen.

1357

Door Amy van Roekel- Mijn naam is Amy en ik ben sinds kort begonnen met het bloggen over mijn cupcake ervaringen, dit doe ik via de Facebookpagina AmyCakes. Ik ben eerlijk, ik maak fouten en ik ben totaal niet perfect. Mijn cupcakes zijn dan ook een reflectie van hoe ik ben. Een stukje eigen. Cupcakes die ik maak vind ik altijd het beste gelukt als ze lekker zijn. Dan maakt het mij ook niet heel erg veel uit hoe ze eruit zien. Smaak is belangrijker dan hoe het eruit ziet, toch?
Als ik dan cupcakes maak, zullen ze er dus ook niet perfect uitzien. Toppings gebruik ik wel, maar niet in de o zo standaard botercrème.  Dat vind ik niet lekker, vandaar dat ik het niet probeer te gebruiken. Natuurlijk is het mooier, maar is mooier dan belangrijker dan lekkerder? Vandaag heb ik weer heerlijke cupcakes gebakken (ook een beetje mislukkingen er tussen), die ik graag met jullie wil delen. Zelf ben ik niet zo van de recepten, ik doe meer vanuit de losse pols, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat zo gemakkelijk vind. Nu gaat het bij mij waarschijnlijk ook vaker mis dan bij een ander (haha).

Twixcupcakes
chocolade cupcakes met biscuitstukjes en karamel

Benodigdheden (voor ongeveer 12 cupcakes):

125 gram boter (ik gebruik altijd Blueband vloeibaar)
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker (ik gebruik eigenlijk altijd fijne kristalsuiker, maar gewone kristalsuiker moet ook gewoon kunnen)
2 eieren
2 eetlepels melk
3 eetlepels karamelsaus
2 eetlepels cacao
5 á 6 maria-biscuits

Het makkelijkste is om als eerste de boter, suiker en zelfrijzende bakmeel te mixen. Ik ben pas gezegend met een hele mooie keukenmachine, maar mocht je die niet hebben, gewoon eventjes door blijven mixen tot het allemaal netjes door elkaar zit. De oven kan je ondertussen alvast voorverwarmen op ongeveer 175 graden. Als je een mooi mengsel hebt dan kan je de 2 eieren er door heen doen. Dit moet weer een mooi glad mengsel worden zonder klontjes en dergelijke. Dan moet je daarna zelf even kijken of je de melk wel of niet nodig hebt, door alle koekkruimels die er dadelijk door heen gaan wordt het beslag al een stuk droger, dus persoonlijk zou ik de 2 eetlepels melk er wel door heen doen. Daarna de cacao er bij doen, goed laten mixen en weer zorgen dat het een mooi beslag is.

Nu hoop ik stiekem voor je dat je wél een keukenmachine hebt, anders is het net een stukje meer werk. De maria-biscuits verkruimelen tot je mooie kleine brokjes hebt ongeveer zoals op de foto. Dat kan samen met de karamelsaus door het beslag heen, nog even goed mixen en het beslag is klaar! (natuurlijk moet je hier eventjes stiekem van gaan snoepen, want o ja! Dit beslag smaakt heeeeerlijk!) Met 2 lepels of een ijsschep of hoe je het net makkelijk vind, doe je alles netjes in je cupcake bakjes. Daarna voor 20 minuutjes in de oven. daarna even met een satéprikker kijken of hij gaar is. is hij niet gaar? Wacht nog even 5 minuutjes. Uit de oven halen en dan nog eventjes zo laten staan zodat ze niet in zakken.

Je kunt er dan nog een topping op maken zoals je zelf wilt. Maak een botercrème met een karamel smaakje, of doe het zoals ik heb gedaan; beetje karamel op de cupcakes en daarna bestrooien met koekkruimels.