Einde van het jaar + recept truffels

995

Lieve volgers van Mjamtaart!

Het einde van het jaar is alweer in zicht. Een bewogen jaar, een jaar met vele ups en downs, voor iedereen. Gelukkig hebben we de Mjamtaart nog, dan kunnen we lekker blijven doorbakken! Heb je die leuke kerst uitgave al gezien?

Dit jaar ben ik gezegend met vele leuke en hele gave samenwerkingen, en uitdagende recepten. Ik heb veel lekkers mogen bakken, heb een extra blog opgezet, en mijn boek Taartenenzoo volledig hernieuwd. En als klap op de vuurpijl sluit ik dit jaar af met een publicatie in een magazine, en deelname aan een kerst competitie. Hiervoor heb ik 2 stukken ingestuurd. Allereerst deze leuke 3D sneeuwman, gemaakt van cake, bekleed met fondant en met ijspegels gemaakt van isomalt. Deze sneeuwman is gebouwd op een frame. Wat een leukerd he!

Ook heb ik nog een deelname ingestuurd van deze kerstster, gemaakt van snoeppapier. Ja, je leest het goed, snoeppapier! Deze is op ijzerdraad gemaakt en het snoeppapier heb ik daarna gedust en getaped.

Het meedoen aan wedstrijden blijft mij altijd inspireren, en ook al win ik niet altijd, ik leer erg veel van de kritiek van de jury. Dit blijft mij stimuleren om te blijven oefenen en het de volgende keer nog beter te doen! Ik ben dan ook trots op wat ik door de jaren heen allemaal heb bereikt, en ben nog nog steeds niet uitgebakken. Zo maakte ik laatst nog deze heerlijke pistache – red velvet truffels.

Klinkt apart he? Maar o wat zijn ze lekker, ze smelten weg op je tong! Ik heb hiervoor het basis recept van truffels aangehouden:

200 ml slagroom, 100 gram kristalsuiker en een druppel vanille essence. Dit heb ik samen in een pannetje aan de kook gebracht. Dit mengsel heb ik daarna goed laten afkoelen. Dan klop je 100 gram roomboter luchtig en voegt het toe aan het slagroommengsel. Als de vulling glad en romig is geklopt, schep je het in een spuitzak en spuit je truffels op de met bakpapier beklede bakplaat. Deze doe je een nachtje in de vriezer. De volgende morgen rol je de truffels door de crumble of chocoladesnippers. De buitenkant van deze truffel is verkruimelde red velvet cake met hele fijne pistache kruimels.

Lekker uitproberen voor de feestdagen! Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen, veel liefde, gezondheid en geluk. Geniet van de kleine dingen met elkaar.

Liefs, en tot het nieuwe jaar,

Romilda