Van eierkoeken en bolussen tot chocoladetaart

Deze week heb ik het “bescheiden” gehouden en mij bezig gehouden met eierkoeken, bolussen en een heerlijke chocoladetaart.

1270

Door Romilda Fraterman- Een ‘bescheiden’ week… “Van eierkoeken en bolussen tot chocoladetaart”. We beginnen met de home made eierkoeken. Hieronder het recept:

2 eieren
100 g suiker
1 citroen (uitgeknepen)
100 g bloem
0.5 tl bakpoeder.
Eventueel voor de smaak een beetje vanille.

Alle ingrediënten door elkaar mixen, maximaal 2 minuten, zodat het beslag glad is en vooral NIET luchtig! Doe wat papier op de bakplaat en maak 6 mooie rondjes met een ijslepel. Oven op 220 graden en 8 minuutjes erin; smakelijk! Ze zijn echt lekker!

Ook bolussen stonden al lang op de wishlist, omdat ik daar zelf zo gek op ben. Ik heb laatst het boek van Robert van Beckhoven gekregen en daar staan heerlijke recepten in! Zo heb ik heerlijke bolussen gemaakt naar het recept van Robert.

 

Maakt het deeg zoals staat beschreven in het boek; deeg rollen in het suikermengsel en 10 minuten wachten. Nog eens rollen in het suikermengsel en dan “knopen”. Klaar om de oven in te gaan. En zo zien ze er uit na de over: om te smullen! Het thuisfront was ook aangenaam verrast.

 

Ook ben ik nog op bezoek gegaan bij mijn ouders, en ja dan kun je ook niet met lege handen aankomen hè, dus heb ik s’avonds nog even snel een luchtig chocolade taartje gemaakt.

 

Dat was een leuke verrassing voor mijn ouders en weer heerlijk smullen!

Tot de volgende keer!
Liefs, Romilda