Een maand vol publicaties en een overheerlijk recept

463

Lieve lezers van Mjamtaart,

Het is alweer oktober, de herfst is aangebroken, de meeste vakanties zijn achter de rug, en het “normale”leven is bij de meeste weer op gang. Afgelopen maanden stonden voor mij in het teken met veel leuke publicaties!

Zo mocht ik met een recept staan in het magazine van Mjamtaart, met het recept van een heerlijke stoofpeertjes tulband met speculoos drip,

Stond mijn eetbare bloemen cake in het Cake Masters magazine van augustus,

    

Mijn ge-airbrushte dames tas in het Cake Masters magazine van september,

 

Mocht ik een leuke tutorial maken voor The Great Cake Magazine,

   

en stonden mijn Halloween cupcakes in het D’licious magazine.

  

Ontzettend leuk om het allemaal terug te zien, zo gaaf!

Ook heb ik een heerlijk recept bedacht met boterkoek: namelijk romige vanillevla met boterblokjes. Ik deel hiervan graag met jullie het recept! Wat heb je nodig:

 – 4 eidooiers – 1 liter volle melk – 75 gram kristalsuiker – 40 gram maïzena en een heel klein scheutje vanillearoma. – een kook pannetje
En zo maak je het:
Snijd enkele boterblokjes fijn in hele kleine blokjes. Schenk 900 ml melk uit in de pan en voeg hier een heel klein scheutje vanille aroma aan toe. Breng dit langzaam aan de kook.Meng de suiker en maizena met de laatste 100 ml melk. Klop daar als laatste de eidooiers doorheen totdat het oogt als een egale massa.Schenk al roerend de massa door de gekookte melk en blijf vooral doorroeren. Langzaam aan zal het mengsel dikker worden en zie je zelf wanneer je moet stoppen en de pan van het vuur moet halen. Schenk de vla door een fijne zeef, in een schaal. Bedek de vla met plasticfolie (zo komt er geen vel op) en laat rustig afkoelen. Als de vla is afgekoeld, voeg je de gesneden boterblokjes te en roer je deze nog even goed door in de vla. Schenk uit in een schaaltje. Smullen!
Voor mijn volgende blog staan er weer leuke creaties en recepten op de planning, stay tuned!
Liefs en tot de volgende keer, Romilda