Eclairs!

Wat een vrolijk boek! Dit was mijn gedachte toen ik het boek “Eclairs” in handen kreeg.

2084

Door Mariëlle Cornelissen – De inhoudsopgave bevat een foto van alle eclairs van bovenaf genomen. Dit was voor mij een uitnodiging om verder te lezen. Het boek begint met een aantal basisrecepten voor het maken van soezendeeg, chocoladeglazuur, icing en banketbakkersroom. Vervolgens worden er tips gegeven voor het vullen en decoreren van eclairs. Deze recepten zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stap foto’s.

Hierna volgen de recepten voor zoete eclairs. Elk recept is voorzien van een duidelijke omschrijving en een prachtige foto van zowel de buiten- als binnenzijde van de eclair. Wat mij aanspreekt is de variatie in zowel vulling/decoratie als moeilijkheidsgraad van de recepten. Er staan echte kunststukjes tussen, die alleen om te zien al schitterend zijn.

 

Achterin het boek staan nog enkele verrassende recepten voor hartige ectest_eclairs!lairs, dit vind ik een meerwaarde, omdat het hierdoor meer mogelijkheden biedt. Door de grote variatie is het een toegankelijk boek, afhankelijk van het recept zijn er meer of minder bijzondere ingrediënten nodig. Het basisrecept bevat o.a. melkpoeder en fleur de sel, in veel recepten voor soezendeeg is dit niet gebruikelijk, het geeft de eclairs wel net een beetje extra.

Al met al een leuk en betaalbaar boek en een blikvanger in de kast.


Titel: Eclairs!
Ondertitel: 40 recepten voor zoete en hartige eclairs.
Auteur: Christophe Adams
Uitgever: Veltman Uitgevers b.v.
ISBN: 978 90 483 0873 6
Aantal pagina’s: 128
Aantal recepten: 41 en enkele basisrecepten
Verkrijgbare talen: Nederlands en Frans
Adviesprijs: € 12,50
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot uitdagend