Draagbare handtas cake en 3d dog cake

Draagbare handtas cake & 3d dog cake

2589

Ik heb mij laatst uitstekend kunnen vermaken met 2 superleuke taarten! Om te beginnen wil ik met jullie een draagbare handtas cake delen. Hierbij voeg ik de beschrijving toe van hoe het is gemaakt; zo kan jij het ook eens proberen!

Bak een 20 cm doorsnede cake en snij deze door de helft, zodat je een halve ronde krijgt. Vul de taart naar wens en smeer de buitenkant van de taart netjes af.

Start met kneden van het fondant en de kleur te mengen, ik heb hierbij Progel pink gebruikt.

Als de kleur “gemarmerd“ is kun je het uitrollen en de taart bekleden.

Zorg dat het mooi glad om de cake komt.

Voor het handvat gebruik ik een stevig ijzerdraad wat ik door het karton aan de onderkant en door de taart heen steek.

Als het goed vast zit bekleed je het handvat met fondant. Ik heb het zilver geschilderd.

Voor de rits heb ik een mal gebruikt, deze heb ik zilver geschilderd.

Dan nog wat roosjes er op en klaar is deze leuke draagbare handtas!

En ja: echt draagbaar; gaaf!

Naast deze supergave cake heb ik ook voor het eerst een 3d dog cake gemaakt. Wat vond ik dit leuk om te doen!

Een uitdaging waar ik erg naar uit “cake” :-). Sommige dingen moet je gewoon durven en doen… dat is mijn motto.

En zo was dat ook bij deze supergave 3d dog cake!Geen cursus vooraf, geen oefen materiaal, alleen een foto van een hond…

Ik heb bij deze cake gekozen voor Renshaw Extra fondant. Ik vind dit een zeer fijne fondant, die niet plakt, goed te corrigeren is en fijn werkt bij warm of vochtig weer. Ik ben begonnen met de cake bij te snijden en af te smeren. Daarna heb ik het eerste laagje fondant er overheen gedaan.

Zo ben ik steeds verder het hoofd gaan bewerken, de ogen, neus, mond en rimpels. In het begin zag het er echt even uit dat het niet realistisch ging lijken maar ik ben met goede moed verder gegaan, gelukkig maar want wat is het mooi geworden!

Op de vacht maken alleen heb ik al een uur gezeten en ook het schilderen kost aardig wat tijd. Ik wilde natuurlijk wel dat het zo echt mogelijk leek!

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden: mijn eerste 3d dog cake: ik ben er trots op! En daarnaast heeft het mij enorm geïnspireerd om vaker realistische cakes te gaan maken. Wordt vervolgd!

Liefs en tot de volgende blog, Romilda