Dessert Tables

Het boek heeft een mooie layout, zonder te druk te worden. Het boek is ingedeeld naar verschillende stijlen van tafels. Het biedt hiermee voldoende ruimte voor eigen creativiteit en afwisseling tussen moeilijke en makkelijke recepten.

1222

Door Wilma Koolhaas – De schrijfstijl is gezellig en humoristisch, waardoor ik het leuk vond om te lezen en het bij mij niet alleen bij bladeren is gebleven. Er is ook gedacht aan bijpassende drankjes en bedankjes. Wel miste ik tips hoe je de planning aanpakt om een compleet gevulde tafel rond te krijgen. Om te beginnen heb ik  de ongebakken cheese cake geprobeerd.

Als onervaren bakster miste ik de juiste ingrediënten, waardoor het resultaat niet was zoals het moest zijn. De recepten zijn soms lastiger dan het lijkt. Dan blijkt aan het einde van de tekst dat je nog iets extra’s moet doen om het resultaat van de foto te krijgen. Mijn tip is dan ook om eerst goed het recept door te lezen voordat je de ingrediënten aanschaft. Het ‘boodschappenlijstje’ bij elk recept is namelijk niet compleet. Gelukkig geven de schrijfsters toe dat ze zelf ook regelmatig een ander resultaat krijgen dan verwacht, wat mij de moed en hoop geeft dat binnenkort mijn eettafel ook omgetoverd wordt tot een mooie, in stijl dessert table.

Van dit boek word ik vrolijk en krijg ik zin in het maken van een feestje! En dat is nu juist de opzet van het boek. Missie geslaagd dus.
Cupcakes MjamTaart


Titel: Dessert Tables
Ondertitel: 13 themed cake designs for boys and men of all ages
Auteur: Monica & Saskya Kühne
Uitgever: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
ISBN: 978 90 898 94762
Aantal pagina’s: 128
Taal: Nederlands
Advies prijs: € 16.99
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk