De Bakclub

2922

De gezelligste online bakclub van Nederland is van start!
De trend van het thuis bakken van taarten, gebakjes en hartige broden is nog steeds op haar hoogtepunt. Voor miljoenen euro’s worden kook- en bakspullen gekocht en er zijn bak-workshops door het hele land. Wie bakt er nog niet? Je kunt er niet omheen want menig thuisbakker toont online met trots knalroze feesttaarten, ‘om je vingers bij af te likken’-chocoladetaarten en de hipste gebakjes. Heel Nederland bakt nog steeds. Thuisbakker zijn is wel een individuele hobby: we zijn nu op zoek naar verbinding. Samen bakken, van elkaar leren, waardering krijgen voor je baksel: daar is behoefte aan. Gelukkig is daarom op 2 september 2017 de gezelligste online bakclub van Nederland en België gestart!

Initiatiefnemers De Bakclub Freek Moerlands en Chantal de Jong. Foto: Nick Luypen.

Online community
Vanuit Amerika komt de trend van community ’s nu overwaaien naar Nederland en België.
Een community is een plek voor mensen met een gezamenlijke interesse. Door het toenemende individualisme in de samenleving is er meer behoefte aan contact met gelijkgestemden.
De community’s van vandaag de dag zijn online ontmoetingsplaatsen waar contact, verbinding, beleving, plezier en uitdagingen worden gecombineerd. Samen met de functionaliteiten die we kennen vanuit Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest ontstaat een community in een veilige afgesloten omgeving waar mensen hun passie kunnen delen.

Een online bakclub!
Dat is precies de reden waarom initiatiefnemers Freek en Chantal De Bakclub zijn begonnen. “Bakken doe je vaak alleen. Maar het is toch veel leuker om het samen te doen? Door onze online bakclub kunnen bakkers elkaar ontmoeten. Met elkaar praten, elkaars baksels bekijken en waarderen, recepten delen, noem maar op!”, geeft Freek aan. “Het gaat erom dat bakkers een leuke tijd beleven, elkaar helpen en samen nog meer bakplezier gaan ervaren”.

Werk aan jouw bakskills
Als je lid wordt van De Bakclub kom je terecht aan de gezellige online keukentafel voor enthousiaste bakkers. Ontwikkel je bakskills, stel vragen en help anderen. Deel je creatieve ideeën, foto’s of video’s van je bakcreaties en deel jouw recepten. Start je eigen besloten bakclub met een aantal andere bakkers of maak een speciale themagroep aan. Of sluit je aan bij de expertgroepen van bijvoorbeeld ‘Bakken met kinderen’ of ‘Ondernemen voor bakkers’.

Volg professionele online cursussen
Iedere maand vind je een nieuwe professionele online bakcursus in de Bakclub die je mag gaan volgen. Onder andere met Patricia Janssen, bekend van ‘Heel Holland Bakt’. Stap voor stap volg je via handige uitlegvideo’s het bakproces en leer je nieuwe technieken en handigheidjes.

Doe mee aan De Bakclub-wedstrijden
Freek: “Hou jij van een wedstrijdje? Wij ook! In de Bakclub gaan we de uitdaging met elkaar aan. Heb jij de meest originele bak-ideeën of kun jij bijvoorbeeld mooi decoreren? Iedere maand ga je samen met de andere Bakclubleden op een leuke en vriendschappelijke manier de strijd aan met als doel mooie prijzen, de onmetelijke eer en natuurlijk vooral heel veel bakplezier. Daarnaast kun je in De Bakclub vraag-en-antwoord webinars volgen, bekijk je interviews met jouw bak-helden, bakken De Bakclub-Meesterbakkers met je mee, ontvang je likes en complimenten van andere leden én bezoek je De Bakclub-Marktplaats!!”.

Gezellig napraten over het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt
Tenslotte sluit Chantal af: “Vergeet niet dat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt op 3 september weer begint. Elke zondagavond na de uitzending praten we bij De Bakclub gezellig na over de show. De Bakclub is vanaf 2 september 2017 online dus meld je snel aan via www.debakclub.nl om niets te missen!”