Daphne’s ervaring met de Kenwood Chef Titanium – Yeah, ik heb hem!!!!!

Daphne van den Hoek is een van de drie winnaars die de nieuwe Kenwood Chef Titanium mag testen. Ze deelt haar eerste ervaringen met de luxe keukenmachine.

1773

Door Daphne van den Hoek – Afgelopen donderdag was het dan zover. De testdag van de nieuwe Kenwood Chef Titanium. Ik was samen met 2 andere winnaressen uitgenodigd in Breda bij Kenwood om verdere uitleg te krijgen over de keukenmachine. Ook werden er foto’s gemaakt voor in MjamTaart magazine.We kregen uitleg over alle mogelijkheden van de keukenmachine en maakten daarbij ook gelijk een lekkere taart. Daarna mochten we de keukenmachine in ontvangst nemen en als kers op de taart, we mogen hem ook nog HOUDEN!!!!!!

Na de testdag stond ik te popelen om zelf aan de slag te gaan. Er zijn zoveel dingen die ik uit wil proberen. In vergelijking met deze machine is mijn simpele keukenmachine, waar ik tot vorige week reuze blij mee was, toch een stuk minder. Wat gelijk opvalt bij het uitpakken uit de doos is dat het veel zwaarder materiaal is. Waarbij ik mijn oude mixer nog gewoon in de hoek op het aanrecht kan zetten en bij gebruik even naar voren schuif is dat bij deze zwaardere machine niet meer te doen. Maar dat toont juist aan dat de kwaliteit van deze machine een stuk hoger is en hij heeft nu een mooi plekje op het aanrecht waarbij ik hem niet meer hoef te verplaatsen. Ook de kwaliteit van de hulpstukken zoals de ballongarde, K-klopper, deeghaak etc. is veel beter omdat ook deze van een zwaarder metaal zijn. Terwijl de coating van mijn huidige K-klopper er af ging, kan dat bij deze nieuwe metalen accessoires niet gebeuren. Ook de blender is van speciaal glas en hittebestendig. Daar kan ik dus wel gewoon hete soep in gooien zonder dat ie kapot gaat. Dit had ik bij mijn oude plastic blender ook geprobeerd, maar dat vond hij niet zo leuk.

Na alles uitgepakt te hebben en te hebben schoongemaakt wilde ik hem toch wel heel snel gaan uittesten. Ik wilde heel graag de zwaardere motor van de machine uittesten en een brood gaan bakken. Ik heb de machine met de deeghaak het deeg laten kneden en dat zag er goed uit. Heb dat ook in de oude machine wel eens geprobeerd, maar moest toen de kom vasthouden want die draaide steeds los. Na het kneden had ik een mooi soepel deeg dat uiteindelijk heel goed is gaan rijzen en een mooi broodje opleverde. De eerste test was dus geslaagd!

Bij de machine is ook een flexiklopper geleverd. Dit was een voor mij onbekend hulpstuk, maar is met name geschikt voor beslag met boter. De flexibele klopper schraapt langs de kom en neemt daardoor zoveel mogelijk van het mengsel mee. Normaal met het maken van cakebeslag had ik altijd in het begin van die klonten op de klopper zitten die je er dan weer met een spatel af moet schrapen. Mijn oudste dochter wilde dit weekend graag cupcakes bakken, dus dat kwam goed van pas. Ik wilde maar een kleine hoeveelheid cakebeslag maken, anders zitten we weer heel de week aan de cupcakes. Op zich best lekker, maar niet echt goed voor de lijn en dan hebben we geen smoes om later in de week weer wat anders uit te proberen. We hadden dus maar beslag gemaakt van 100 gram boter, 100 gram suiker en 100 gram bloem, maar ook deze kleine hoeveelheid ging perfect. Nu wil ik dus echt nooit meer zonder flexiklopper. Hij duwt als het ware de boter plat tegen de binnenkant van de kom, de klontjes boter verdwijnen direct na eventjes kloppen. Ik kan niet wachten om aankomende week botercrème te gaan maken voor een taart die ik op de planning heb staan. Dat gedoe altijd met de klontjes van de klopper afhalen in het begin, ben zo benieuwd hoe dat met de flexiklopper gaat.

Ook wil ik heel graag de spatel uitproberen. Waarbij je normaal met de hand bijvoorbeeld bloem door eiwitten moet kloppen kan je dat nu met de spatel van de keukenmachine doen. Ik ben tot nu toe in ieder geval al meer dan tevreden met de keukenmachine en ga kijken wat ik de komende weken nog meer kan gaan maken om de machine verder te testen.