Daphne van den Hoek, winnares Kenwood actie!

Daphne van den Hoek is een van de drie winnaars die de nieuwe Kenwood Chef Titanium mag gaan testen. We stellen haar graag aan je voor.

1278

Even Voorstellen

Ik ben Daphne van den Hoek, 38 jaar en moeder van twee dochters van zes jaar en vijf maanden. Ik werk als financieel analist bij Unilever en in mijn vrije tijd sport ik en ga ik heel graag op vakantie. Ik heb mijn hele leven fanatiek gekorfbalt, momenteel fitness ik. Ook bak ik heel graag in mijn vrije tijd. Vroeger thuis bakte ik al graag cake of koekjes. Vaak op vrijdagmiddag bakten we een cake thuis voor het weekend. Als klein kind vond ik het al leuk om cake te bakken en aan het einde, als de cake de oven in ging, de restjes uit de kom te likken was het lekkerste. Dat doe ik trouwens nog steeds, maar dat moet ik nu helaas wel delen met mijn oudste. Eenmaal het huis uit ben ik meer gaan bakken. Zeker de afgelopen jaren. Ik koop eigenlijk nooit koekjes in de winkel maar bak ze altijd zelf. Ik krijg daarbij regelmatig hulp van de oudste, die vindt het ook heel leuk om koekjes te bakken of cupcakes. Bakken is voor mij ontspanning. Na een drukke dag op mijn werk vind ik het heerlijk om ’s avonds als de kids op bed liggen wat te bakken.

Mijn Baksels

Voor mijn dochter haar tweede verjaardag wilde ik zelf een fondant taart maken en ben op internet gaan zoeken hoe ik dat kon doen. Na die eerste taart was ik verslaafd en wilde veel meer taarten bakken en van alles uitproberen. Ik bak nu regelmatig verjaardagstaarten voor de kinderen van vriendinnen, maar het gebeurt ook steeds vaker dat het voor onbekenden is. Helaas heb ik niet heel veel tijd naast mijn werk, activiteiten van de oudste dochter en de onvermijdelijke huishoudelijke taken. Daarbij is mijn jongste van 5 maanden ook niet echt een slaapkop, dus overdag heb ik niet veel tijd op mijn vrije dagen. Mijn laatste baksels waren voor mijn verjaardags-High-Tea. Hiervoor had ik meerdere dingen gemaakt zoals, scones, Madeleines (hartig en zoet), mini tulband cakejes en mini citroen cheesecakejes.

Mijn Kenwood

Ik heb al zo’n jaar of zeven een kleine Kenwood keukenmachine (KM260) met een motorvermogen van 900W en een kom inhoud van 4.3L. Ik ben hier heel tevreden over en gebruik hem bijna dagelijks. Is het niet voor het maken van biscuits voor taarten dan wel voor andere soorten beslag, botercrème of brooddeeg.

Ook gebruik ik de machine op zondagochtend voor het persen van de sinaasappeltjes of tijdens het koken voor het snijden van peen en uien voor de hutspot. Na zeven jaar gebruik werkt de machine nog steeds prima zelfs na een ongelukje met de blender waarbij de inhoud volledig over en in de machine liep doet hij het nog steeds.

Kenwood Testdag

Ik kijk er heel erg naar uit om de nieuwe Kenwood Chef Titanium te mogen testen. Ik ben vooral benieuwd naar het motorvermogen. Mijn huidige machine heeft maar 900W en de Chef Titanium heeft 1500W. Ik hoop dit terug te kunnen zien in het kneden van zwaarder deeg, zoals bijvoorbeeld het kneden van brooddeeg, want dat kan mijn huidige machine eigenlijk niet helemaal aan. De inhoud van de kom is iets groter dan mijn huidige mixer. Dit kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de minimale hoeveelheid eiwitten waarmee je kan kloppen. Als ik merengues maak heb ik aan twee eiwitten eigenlijk al meer dan genoeg om een grote hoeveelheid kleine merengues te maken. Ik vraag me af of dat nog steeds mogelijk is met deze machine, omdat de kom groter is.