Pien Punt

Lieve lezers van MjamTaart,

Een heerlijke bakmaand is weer achter de rug. Een maand waarin ik veel mocht experimenteren, koken en bakken. Voor de hete dagen heb ik deze vrolijke zomerse ijsjes cupcakes gemaakt. Cupcakes in een ijswafelbekertje. Met een toefje van Renshaw vanille frosting en versierd met discodip snoepjes en vrolijke stekers.

Ook heb ik Hickory Liquid Smoke getest.

Dit product gebruik je bij het koken. Ik heb hiervoor kleine stukjes kip gesneden. Deze heb ik met een hele kleine hoeveelheid liquid smoke met de kwast bestreken. Hierna heb ik de kip in de pan gebakken en er nog wat sesamzaadjes bij gedaan. Deze nog even meegebakken. De rooksmaak is, ook al is er een kleine hoeveelheid gebruikt, erg goed aanwezig. Het is even wennen , maar je proeft het echt erin terug; net of het van de BBQ komt! Zo zou je hiermee met de droogoven dus ook je eigen chipjes met rooksmaak kunnen maken, uniek!

Wat ook absoluut op mijn bak lijstje stond, was het maken van krakelingen; een van mijn favoriete koekjes. Ik heb deze gemaakt met bladerdeeg en kaneelsuiker. Daarnaast heb ik een speciale uitsteker gebruikt voor de vorm. Wat waren ze knapperig en vers, hmmm!

Ook heb ik nog tijd gehad om deze heerlijke slagroomtaart te maken, wat is dat toch leuk om te doen! Deze is belegd met vers fruit, witte chocolade vlokken en de zijkanten hebben een jasje van krokante nougatine.

Daarnaast zijn er nog chocolaatjes gemaakt, en zijn er drie inzendingen de deur uit gegaan voor competities, waaronder voor de Cake Maters Cake Design Contest. Ik heb nu nog één stuk te maken voor een andere competitie. Er zullen de aankomende weken dus vele gave taarten voorbij gaan komen op mijn Facebookpagina wanneer de uitslagen geweest zijn, leuk leuk!

Tot de volgende blog!

Liefs, Romilda