Chocolade koekjes van Martha Stewart

Linda Stolk maakt een makkelijk maar smakelijk recept van het Amerikaanse icoon Martha Stewart.

1614

‘Soft and chewy chocolate chip cookies van Martha Stewart!’

Door Linda Stolk – Alleen de naam al is een hele mond vol. Ook letterlijk op het moment, want tijdens het typen van deze eerste zin probeer ik er een weg te werken zonder al te veel kruimels in mijn toetsenbord te laten vallen.

Bijna iedereen die geïnteresseerd is in koken en bakken heeft wel eens gehoord van Martha Stewart. Een waar icoon in de Amerikaanse cultuur. In een notendop heeft deze vrouw door hard werken een waar imperium op kook- bak- decoratie- en lifestyle gebied uit de grond weten te stampen. Helaas komt er bij geld en beroemdheid ook altijd wel wat drama aan te pas. Stewart werd namelijk in 2002 beschuldigd van handel met voorkennis en andere misdaden. In 2004 werd ze veroordeeld tot een celstraf, en een flinke boete.

Al regelmatig heb ik recepten van Martha Stewart uitgeprobeerd, en vaak met een lekker en mooi resultaat. Goede reden om haar chocolate chip koekjes eens te testen, want zeg nou zelf; wie doe je nou geen plezier met dit succesnummer?

Een moeilijk recept is het zeker niet, de suiker en boter vermeng je tot een romig mengsel en daarna voeg je de eieren, vanille, bakpoeder, bloem en stukjes chocolade toe. Binnen tien minuten, het had nog sneller gekund als ik niet op zoek had gemoeten naar een omrekentabel voor cups en oventemperatuur, stond er een kom vol koekjesdeeg klaar om gebakken te worden. Dat koekjesdeeg lekker is om zo te eten is alom bekend, en zeker ik kon het niet laten om stiekem enkele theelepels te proeven. Onze katten Ben en Jerry
zijn niet voor niets vernoemd naar het naar mijn mening lekkerste ijs ooit (Ben&Jerry’s cookie dough).

Uiteindelijk besloot ik het restant toch maar af te bakken, en dat resulteerde in ‘crimineel’ lekkere, zachte en toch in het midden nog een beetje smeuïge chocolate chip cookies.