Cheesecakes – Maxine Clark

Leuk, ik ga weer eens lekker bakken. Cheesecakes staan op het programma. In de inleiding van het uitnodigende boek, staat dat bij iedere liefhebber het woord ‘cheescake’ een glimlach op het gezicht tovert. Ik heb echter nog nooit cheesecake gegeten en kan me nog niet zoveel voorstellen bij een kaastaart, totdat ik de uitleg over de kaassoorten voor de recepten lees. Aha!! Heel jonge kaas wordt er bedoeld, dus kwark, cottage cheese, mascarpone en ricotta. Dat klinkt allemaal erg goed.

1878

Door Carina Piree – Ieder recept is voorzien van mooie foto’s waardoor ik makkelijk een keuze kan maken. Eerst maar eens beginnen met een cheesecake met citroen. Op de eerste pagina’s worden de basisrecepten, die je nodig hebt voor de bodem van de cheesecake, duidelijk uitgelegd. Het lukt me om de bodem zonder problemen te maken. Daarna de vulling van de cheesecake en dan in de oven. Ook dit gaat goed en het resultaat is een overheerlijke taart. Ik begin al liefhebber te worden!

Ik wil graag nog een recept proberen. Het boek is namelijk verdeeld in cheesecakes uit de oven en cheesecakes zonder bakken. Nu dus eens een cheesecake van de laatste categorie. De cheesecake met zwarte bessen ziet er aanlokkelijk uit en die wil ik gaan maken. Nu begint de uitleg van het recept met het gebruik van een génoisecake. Tja, die moet ik dus wél bakken en ook zelf het recept opzoeken, want dat staat er niet in. Dat laatste ik dan ook het enige minpuntje aan dit boek. Enfin, ik heb de génoise gemaakt en het voordeel is wel dat ik deze horizontaal doormidden moet snijden en de andere helft in de vriezer kan doen voor de volgende keer (en dan is het dus wel zonder bakken!). Ik denk dat ‘mGemaakt met Cheesecakes Citroenet cheesecake zonder bakken’ wordt bedoeld, dat de vulling niet meer in de oven gaat, maar dat had ik in eerste instantie niet meteen in de gaten. Er zijn echter ook recepten in dit hoofdstuk, waar de bodem gemaakt wordt van koekkruimel en dan heb je echt geen oven meer nodig. Makkelijk voor mensen die geen oven hebben.

 

Het recept was voor mij deze keer niet helemaal duidelijk en hierdoor had ik teveel bessen gebruikt en daardoor in verhouding te weinig gelatinepoeder. Gelukkig kwam ik er op tijd achter en heb ik gelatinepoeder bijgevoegd en is de vulling toch nog goed opgesteven. De taart was weer heerlijk en familie en vrienden hebben hem met smaak opgegeten.

Ik kan nog heerlijke sauzen en coulis maken, want daar is ook een hoofdstuk aan gewijd. Die bewaar ik voor een volgende keer! Ik ga zeker nog meer cheesecakes maken. Het is een boek om in je keuken te hebben, zodat je met een heerlijke taart voor de dag kunt komen!

Gemaakt met Cheesecakes Bosbessen


Titel: Cheesecakes
Ondertitel: romige lekkernijen
Auteur: Maxine Clark
Uitgever: Good Cook Publishing
ISBN: 978 90 7319 172 3
Aantal pagina’s: 129
Aantal recepten: 43
Aantal projecten: 0
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels
Advies prijs (indien niet vermeld, dan de prijs, winkel en datum van aanschaf): € 12,95 (bol.com)
Moeilijkheidsgraad: makkelijk/uitdagend