Cake Craft Made Easy

Dit schitterende boek staat vol met prachtige taarten in vintage stijl. Ondanks dat het een Engelstalig boek is, is het erg goed te volgen, ik denk zelfs voor mensen die geen Engels kennen.

1419

Door Annemieke van Enk – De instructies staan uitgelegd met daarbij duidelijke stap voor stap foto’s. Het boek gaat voornamelijk over een zeer breed aanbod van diverse technieken, zoals het spuiten van botercrème en Royal icing, het maken van bloemen, het gebruik van stencils, enz. enz. Deze technieken zijn toegepast op zestien prachtige taarten en cupcakes.

Buiten al deze technieken om staat er in het boek een handige lijst met de te gebruiken materialen, met daarachter een korte, maar duidelijke uitleg over deze materialen. Achterin het boek staan alle basisrecepten met handige tabellen voor de verschillende maten van taarten. Dit alles maakt het boek zeker een aanrader voor de beginnende tot aan zeer ervaren taartdecorateur.

Ik heb ervoor gekozen om de ‘Frilly fantasy in white’ taart uit dit boek te maken. Hiervoor heb ik de tekst niet nodig gehad, omdat de how-to op de foto’s zeer duidelijk is, zoals bij alle taarten uit dit boek. De andere taarten en cupcakes staan zeker op mijn verlanglijstje om ook nog te gaan maken, want het zijn stuk voor stuk schitterende taarten met voor mij ook nog een aantal nieuwe technieken.
test_cake craft made easy