Bruidstaart

Kirsten werd gevraagd een taart te maken voor de bruiloft van goede vrienden. Dit is natuurlijk een hele klus, maar gelukkig kon ze ook nog van de bruiloft en het feest genieten.

1444

Door Kirsten Beukering – Anne en Titia zijn goede (vakantie)vrienden van ons persoonlijk. Zij wilden op 6 juni 2016 gaan trouwen en vroegen mij op de vakantie in 2015 al of ik hun taart wilde maken. Wist ik veel dat het dat weekend de nieuwe Cake & Bake beurs was? Zij wonen in Barendrecht en gingen bij Nijmegen in de buurt trouwen. Even langs op de beurs was dan ook geen optie.

Titia heeft een tweeling Steven en Jasper. Anne (de man) ging voor de 1e keer trouwen. De jongens moesten bij de proeverij zijn en ook mee beoordelen over de smaak van de taart. Zij vonden alles best en smulden lekker mee. Het werd een aardbeiencrème vulling met verse aardbeien, abrikozenconfiture en getrempeerd met Limoncello. Van Titia mocht het allemaal wel een romantisch tintje hebben en Anne wilde graag wat kleur in de taart.

“Willen jullie bloemen, rozen?” Moeten er bloemen op? Ranonkels? Anne is toevallig helemaal weg van ranonkels en ik had net bij de The Sugar Academy meegekeken hoe Eline Vedder de klas ranonkels leerde maken. Die uitdaging wilde ik wel aan. Steven en Jasper moesten ook op de taart vermeld worden. Zo gezegd, zo ontworpen.

Nu is er meestal wel wat stress voor het maken van een bruidstaart, maar deze week was ongelofelijk. Ik ging redelijk ongepland The Mouldshop overnemen. We verbleven een nachtje in een hotel om in 2 dagen alles hiervoor te regelen. Opeens had dit haast want de vorige eigenaar liep toen niet zo lekker zwanger te zijn. ’s Avonds op de hotelkamer nog bloemen zitten maken, maar nog alles onder controle. Zoonlief 1 juni jarig, mee wezen eten, ging ook nog op schema. Donderdag en vrijdag had ik vrij gehouden om nog van alles te doen.

Donderdag om 7.00 uur belde de dokter van mijn moeder, ze was gevallen. Enfin om 16.00 uur was ik weer terug na een hele dag ziekenhuis. Toen had ik wel even een momentje van: hoe red ik dit?

6 juni, de grote dag, maar oh wat was het warm. Wij op weg met een taart in losse delen, want alles in koeldozen in de auto gezet. Op de locatie mocht de taart in de koelcel en daar kon ik hem ook opbouwen, maar wat een weer, alles plakte. De zwarte taart (dummy) stond scheef, maar alles gaf af! Terugschuiven was geen optie. Dan maar wat bloemen erop! Helaas staan de bloemetjes links wat teveel voor de naam Anne. Ik mocht de taart ook nog aansnijden. Gelukkig was het een taart voor vrienden en kon ik na een hele stressvolle week toch nog van de bruiloft en het feest genieten!