Broodbakbenodigdheden bij Baktotaal!

1391

Bij Baktotaal vind je alles om te bakken, dus ook voor het bakken van brood. Van de standaard benodigdheden zoals weegschalen en beslagkommen, tot aan handige hulpmiddelen zoals rijsmandjes en broodvormen. Je leest hier meer over de producten die Baktotaal op het gebied van het bakken van brood verkoopt.

Rijsmandjes in verschillende vormen en maten
Een van de meest populaire producten uit het assortiment omtrent het bakken van brood, zijn de rijsmandjes. Dit is een mandje waarin je het brood doet om het te laten rijzen. Het brood neemt dan de vorm van het mandje aan. Dit is ideaal voor brood dat na het rijzen niet nog even kort hoeft te worden door gekneed. Je kunt het deeg dan namelijk na het rijzen direct vanuit het mandje in de oven doen. Het resultaat? Een heerlijk brood dat er prachtig uitziet!

Desempoeder
Met desempoeder wordt het een stuk makkelijker om desembrood bakken. Normaal gesproken moet je voor het bakken van desembrood zelf eerst een desemstarter maken. Dit hele proces kan wel 7 dagen of langer in beslag nemen. Door desempoeder te gebruiken, heb je geen desemstarter meer nodig. Je kunt met dit poeder dus niet alleen eenvoudiger desembrood maken, maar ook nog eens veel sneller.

Stokbroodmesjes en deegstekers voor het bewerken van brooddeeg
Bij Baktotaal kun je ook terecht voor verschillende hulpmiddelen om brooddeeg mee te bewerken. Een paar voorbeelden hiervan zijn stokbroodmesjes en deegstekers. Met een stokbroodmesje kun je ervoor zorgen dat het brood tijdens het bakken mooi openbarst, zoals we dat van een stokbrood gewend zijn. Echter kun je een stokbroodmesje niet alleen gebruiken bij stokbrood, maar bij eigenlijk elk brood die je mooi wilt laten openbarsten. Maak met het mesje inkepingen in het brooddeeg voordat je deze in de oven doet. Je zult zien dat je een mooi egaal effect krijgt, zonder lelijke randjes of puntjes.

Met een deegsteker kun je het brooddeeg handig in gelijke delen verdelen. Daarnaast kun je met dit hulpmiddel ook eenvoudig uitgerold deeg oppakken en in een vorm leggen, iets wat met bijvoorbeeld een mes of ander keukengerei een stuk lastiger gaat. Je kunt een deegsteker trouwens ook als deegkrabber gebruiken om brooddeeg uit een beslagkom te schrapen. Door dat te doen, gaat er zo min mogelijk product verloren.

Broodvormen en -stenen
Op Baktotaal zijn broodvormen in allerlei vormen en maten te vinden. Met deze broodvormen kun je heel eenvoudig een lekker brood bakken. De meeste broodvormen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor je het brood na het bakken gemakkelijk uit de vorm kunt halen. Vrij nieuw zijn de bakvormen met gaatjes erin. Doordat zo’n vorm geperforeerd is, krijgt het brood een heerlijk knapperige korst.

Ook een broodbaksteen is een ideaal hulpmiddel bij het bakken van brood. Door de baksteen in een oven te plaatsen voor je deze voorverwarmt, zorg je ervoor dat de temperatuur in de oven constanter blijft. Het resultaat? Een lekker krokante korst en bodem en een brood dat goed gaar is.

Kant en klare broodmixen
Het bakken van een brood is doorgaans een heel proces waarbij best wel veel handelingen komen kijken. Om het bakken van een heerlijk vers brood wat gemakkelijker te maken, kun je ervoor kiezen om kant en klare broodmixen te gebruiken. Op Baktotaal zijn diverse kant en klare broodmixen verkrijgbaar, waarmee je allerlei uiteenlopende broden kunt bakken. Zeker het proberen waard dus!