Blunder

Vol enthousiasme las ik pas over Festival der Zoete Verleidingen. Ik zag het via via op Facebook voorbij komen (waar Facebook wel niet goed voor is) en had besloten om daar heen te gaan.

1333

Door Amy van Roekel- Het enige wat ik er van gezien had, was de naam en het logo. Een leuke vrolijke tekst met een taart erbij. Entree was goed te betalen en de reis nam ik op de koop toe. Hier moest ik toch zeker wel bij zijn natuurlijk.
Dus heb ik mijn vriend erin geluisd om met mij mee te gaan op de donderdag, de eerste dag dat het festival begon. Vol goede moed stonden wij vroeg op om de reis van 2 uur aan te gaan. De dag ervoor had ik van de organisatie heel netjes een plattegrond gekregen via de E-mail. Toen begon mij al het één en ander te dagen, maar helaas luisterde ik niet naar dit gevoel. Dus, wij met ons goede gedrag, tassen gepakt en met goede zin op weg.
2 uur later zijn we eindelijk aangekomen bij Festival Zoet. Nu moet ik zeggen dat alles wat hierna gebeurde meer mijn schuld is geweest dan die van enig ander. Ik heb mijzelf niet goed ingelezen waardoor ik voor een kleine teleurstelling kwam te staan. Door het logo en de naam, ging ik er vanuit dat het een hele leuke festivalachtige sfeer zou zijn, met alles over bakken, taarten, cupcakes en alles wat daar bij komt kijken. Hier kwam ik toch heel snel van terug.

Daar aangekomen, in the middle of nowhere, parkeren we de auto op een weiland. En zien we een markt. Ergens op de zijkant hing toch echt een banner van Festival der Zoete Verleiding, dus dit moest toch echt de goede plek zijn. Mijn unieke code werd opschreven of aangekruist en omdat ik 2 kaartjes had kregen wij ook allebei een voucher voor een gratis kopje koffie. Ja en toen, toen kwam ik er achter dat ik me de volgende keer toch echt beter moet inlezen voor ik zomaar 2 uur ga rijden en entreekaarten ga kopen (en mijn vriend dwing om mee te gaan). Het was naar mijn mening een markt, geen festival, maar een markt waar je entree voor moet betalen. Naar mijn idee betaal je geen entree voor een markt, maar het was buiten, allemaal verschillende kraampjes, die ook allemaal iets te verkopen hadden. Het was een diversiteit aan producten. Van Engels porselein tot aan honing toe. Ik heb alles wel voorbij zien komen.

Het eerste kraampje waar we langs zijn gekomen was geweldig, een hele aardige man uit Limburg als ik het goed heb verstaan (dialect enzo haha). Ze hadden de meest lekker uitziende taart staan en lieten ons smakelijk proeven van de glutenvrije brownies en lemoncustard (als ik het goed heb onthouden). Eerlijk waar, die brownies zijn to die for. Wat verder gelopen viel het verder toch iets meer tegen. Ik denk dat er een stuk of 5 a 6 kraampjes waren met Honing en Jam. Ik heb veel servies goed gezien en een hele hoop armbandjes. Wat ik wel heel gaaf vond was dat er de meest creatief versierde foodtruck stond. Zo stonden er zeker meer gave kraampjes. Het was alleen niet wat ik er van verwacht had.
Al met al was het van mijn kant een blunder, maar ik denk dat als je van een markt houdt, interesse hebt in biologische en glutenvrije producten, dat het Festival echt een leuke dag besteding is. Ik ben persoonlijk ook nog een laat geweest met kaarten te bestellen, want toen waren alle workshops al vol. Ik ben een ervaring rijker en ik hoop dat alle mensen die daar hun producten hebben verkocht een leuke paar dagen hebben gehad en ik ga er vanuit dat alle mensen die het festival hebben bezocht of gaan bezoeken het ook super naar hun zin gaan hebben, al zal ik mij in het vervolg beter gaan inlezen voor ik 2 uur ga rijden!