Blueberry cream cheese pudding

Laatst heb ik 'Blueberry cream cheese pudding' gemaakt, ik kreeg het recept van een collega op het werk en het leek me wel wat om te proberen. Ik heb de de blueberrys veranderd naar frambozen, dat vind ik wat lekkerder!

1263

Door Romilda Fraterman- Benodigdheden voor een overheerlijk ‘Blueberry cream cheese pudding’:

3 niet afgebakken croissants
125 g blauwe bessen (of frambozen)
200 g roomkaas
2 eieren
100 g suiker
250 ml melk
1 tl vanille extract
snufje zout

Hoe maak je het?
Bekleed je bakblik met bakpapier en scheur de croissants in stukken. Doe ze in de schaal en voeg hier de blauwe bessen of frambozen aan toe. Doe in een aparte kom de roomkaas en eieren en roer met een vork door tot een egaal geheel. Voeg hier vervolgens de suiker, melk, vanille extract en zout aan toe en roer goed door. Giet dit over het brood/fruit mengsel (zorg dat alles goed bedekt is) en laat een kwartiertje staan zodat het brood de room een beetje kan opzuigen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de schaal in de oven voor 35 a 40 minuten. Kijk rond de 25 minuten even of er geen stukjes croissant verbranden, anders even de schaal afdekken met aluminium folie. Na 40 minuten uit de oven halen en 5 minuten laten afkoelen. Haal dan de pudding uit de vorm en leg op een afkoelrooster, zo voorkom je dat de onderkant zompig word. Smakelijk!

Van mijn ouders had ik het boek van Menno gehad, jippie!! Daar staan super leuke en inspirerende recepten in en het eerste recept wat ik heb uitgeprobeerd is ‘frambozen crumble’; lekker hoor! En dit is het resultaat, dat ziet er heerlijk uit toch? En nog gezond ook!

Afgelopen week heb ik ook mijn nieuwe gewonnen mal uitgeprobeerd en daarmee een eetbaar pistool van gelei gemaakt! Gelei maken met een klein druppeltje zwart erdoor en voila ! Hij ziet er echt uit en is hartstikke stoer voor op een taart. Hij ziet er groot uit op de foto maar is in werkelijkheid zo’n 8 centimeter. Ik had het op Facebook geplaatst en kreeg hele leuke reacties; zo kan ik anderen ook inspireren.

 

Tot mijn volgende blog!

Liefs Romilda