Bijzondere Taartdecoraties

In dit boek staat alles wat u moet weten om heel eenvoudig een prachtige feesttaart te maken. Duidelijke instructies voor het maken van unieke taarten voor alle gelegenheden. De basistechnieken, zoals glaceren, spuiten en het maken van vormen, worden gedetailleerd uitgelegd.

1237

Door Paulien Korterink-Klompien – Het is een nuttig en uitgebreid boek met heel veel bruikbare tips. De werkwijzen staan stap voor stap omschreven en zijn goed te volgen. Er worden voldoende en duidelijke foto’s gebruikt. Dat vindt ik altijd prettig werken. Er zitten projecten in voor simpele kindertaarten tot uitdagende bruidstaarten met bloemen. Eén hoofdstuk is gewijd aan het werken met chocolade. Hoe je het moet smelten, temperen, modelleren.

Ik heb een gewone cake gemaakt. Graag wilde ik de chocoladekrullen maken, maar dat blijkt niet handig bij zeer warm weer. Uiteindelijk heb ik gesmolten chocolade op bakpapier uitgesmeerd en kort in de vriezer gelegd, daarna er weer even uit gelaten en met een (nieuw) plamuurmes strepen in gemaakt. Daarna weer kort terug in de vriezer. De chocolade kon ik zo makkelijk in reepjes breken. Uit het hoofdstuk modelleren heb ik de krokodil gemaakt. Vrij eenvoudig met een leuk resultaat. Het idee voor water uit het boek is botercrème met wat blauwe kleurstof. Ik heb er zelf wat citroenrasp doorgedaan voor de smaak. Het resultaat is een leuke kindertaart: krokodil achter de houten omheining.
Bijzondere Taartdecoraties MjamTaart!


Titel: Bijzondere taartdecoraties
Ondertitel: Fantasievolle ideeën voor het maken van prachtige taarten
Auteur: Sue McMahon
Uitgever: Veltman Uitgevers
ISBN: 978 90 483 02574
Aantal pagina’s: 128
Aantal recepten: 9
Aantal projecten: 10
Taal: Nederlands
Advies prijs: € 14,95
Moeilijkheidsgraad: uitdagend