Bakpret met Cupcakes

Dat pret het uitgangspunt is in dit boek was mij al heel snel na het doorbladeren duidelijk. Vrolijke foto’s, voorzien van grappige teksten, zijn afgewisseld met overzichtelijke werkwijzen.

1058

Door Linda Stolk – Dat pret het uitgangspunt is in dit boek was mij al heel snel na het doorbladeren duidelijk. Vrolijke foto’s, voorzien van grappige teksten, zijn afgewisseld met overzichtelijke werkwijzen. De gedecoreerde cupcakes in dit boek zijn in mijn ogen allemaal bestemd voor consumptie door kinderen. Denk bijvoorbeeld aan clowntjes, spookjes, ballerina’s en robotjes. De decoratietechnieken die gebruikt zijn, zijn allen vrij simpel maar worden duidelijk uitgelegd bij de introductie. Fondant, botercrème en snoepgoed wisselen elkaar af, en dat levert grappige en vooral kleurrijke resultaten op.

Ieder project heeft een pagina met een ingrediëntenlijstje, een lijstje van de keukenhulpjes en de uitleg in verschillende stappen. Hierbij mis ik soms een foto van de wat lastigere stappen. Je moet het puur en alleen met de foto van het eindresultaat doen. Zeker voor het bakken met kinderen had dat nog iets toe kunnen voegen. Dit boek bevat eigenlijk alles voor de beginnende bakker, uitleg over fondant maken en kleuren, chocolade smelten en verwerken, glazuren en spuitzakjes maken et cetera. Eigenlijk is de enige ‘maar’, dat elke uitleg vrij beknopt is. Al met al een leuk boek voor beginners dat zich volledig richt op bakken voor kinderen.test_bakpret met cupcakes


Titel: Bakpret met cupcakes
Auteur: Joanna Farrow
Uitgever: Deltas
ISBN: 978-90-447-3401-0
Aantal pagina’s: 95
Aantal projecten: 34
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Nederlands, Engels
Advies prijs: € 14,95
Moeilijkheidsgraad: makkelijk