Bakfeest! Fondant & Zo

Boetseren met marsepein of rolfondant is erg populair. In dit boek vind je allerlei verschillende kleine projecten.

1335

Door Patricia van Buuren – MjamTaart! is van mening dat de lezer al aan de slag moet kunnen door te kijken naar de stap-voor-stap foto’s en daarbij niet veel tekst nodig heeft. Precies wat Kitty met haar boek ‘Bakfeest, Fondant & Zo’ ons laat zien. Kleurrijke foto’s van maar liefst 34 lieve, leuke, grappige en mooie decoraties sieren dit boekje, waarin je voor iedere gelegenheid iets van je gading kunt vinden.

Het boekje begint met een aantal praktische tips over marsepein, rolfondant en het gebruik van voedingsmiddelenkleurstof en tools. Op de laatste pagina’s word je nog getrakteerd op drie eenvoudige recepten. Daar tussenin neemt Kitty je aan de hand mee en leert je, naar eigen zeggen, eenvoudig en snel je eigen feestelijke lekkernijen te maken.

Ook de presentatie van de fondant decoraties mag genoemd worden. Muizen piepen tussen beschuit-met-muisjes uit, uilen sieren cupcakes met een mooie toef en slakken schrijden voort op tompoezen. Een leuk detail zijn de gedichtjes die zo hier en daar bij de projecten geplaatst zijn. Een beetje alsof je een prentenboek leest. Het boekje doet feestelijk aan, mede door de serpentines en confetti op de pagina’s en de foto’s zijn een genot om naar te kijken.

Tot slot een kritische noot? Nee, niet van mij. Of toch… te weinig pagina’s. Dat dan weer wel.
test_Bakfeest! Fondant enzo


Titel: Bakfeest: Fondant & Zo
Auteur: Kitty de Wolf
Uitgever: Tirion Uitgevers
ISBN: 978 90 4391 555 7
Aantal recepten: 3
Aantal projecten: 34
Verkrijgbare talen: Nederlands
Adviesprijs: € 14,95
Moeilijkheidsgraad: makkelijk