An oefent met haar nieuwe Kenwood keukenvriend :)

An den Hollander gaat weer aan de slag met de nieuwe Kenwood Chef Titanium! Ze laat haar overheerlijke creaties zien, gemaakt met de luxe keukenmachine.

1484

Door An den Hollander – Afgelopen tijd weer veel gedaan met mijn nieuwe keukenvriend, en alles een beetje uitgeprobeerd en ik moet zeggen de Kenwoood Chef Titanium is echt wel een aanwinst! Ik heb nu diverse keren botercreme moeten maken en heb hierbij gebruik gemaakt van de flexiklopper en daar wordt de creme echt heel mooi zacht en goed smeerbaar van. Het is een voordeel dat de flexiklopper de zijkanten van de kom netjes mee neemt. Zeker als er kleurstof doorheen moet. Vroeger zat dat overal aan de zijkanten en bleef de helft zitten waar je het niet wilde hebben. En ook de spatel functie die erop zit is echt heel gemakkelijk. Waar je met de gewone mixer op de lage stand eigenlijk te hard gaat, kan je met deze stand niks fout doen en is alles netjes geroerd. Zeker als je iets door eiwitten moet mengen dan is dit de oplossing. Hiervoor zit er ook een speciale spatel bij.

Ik heb afgelopen week de koolhydraatarme oopsies gemaakt en daarmee heb ik de spatel gelijk kunnen testen. Dat gaat beter dan dat je het met de hand moet doen, het mengsel wordt gelijk verdeeld en mooi met elkaar vermengt.

Er zijn natuurlijk een heleboel onderdelen te verkrijgen waarmee je de machine kan laten doen wat jij wilt. Er is een superhandige pasta roller die ik als taartenmaakster niet gebruik voor pasta maar voor het uitrollen van fondant voor bv suikerbloemen of voor decoraties op cupcakes. De multi molen kan niet alleen harde ingrediënten zoals specerijen malen, maar omdat hij zeer  scherpe mesjes heeft kan deze ook uitstekend dienst doen als kleine molen of blender. Zelf moet ik hem nog uit proberen.

Ook slagroom mixen is geen probleem voor de Chef. Met zijn grote stevige ballon is het eigenlijk zo gedaan en wat heb je dan plezier van het lampje! Je ziet precies wanneer de slagroom mooi op dikte is.

Komende week wil ik zeker een brood gaan proberen en nog wat andere, lekkere hapjes.