Aan de slag voor Stichting Opkikker

1459

Door Renate van der Niet – “Ik ben Renate, 32 jaar en ik woon in Hillegom. Ben moeder van zoontjes Mats (1) en Fedde (6). Doordeweeks werk ik parttime als tandartsassistente bij een heel gezellige tandartspraktijk in Heemstede. Ik ben begonnen met marsepein/fondanttaarten maken voor de verjaardag van mijn oudste zoontje. Al gauw breidde dat zich uit tot bestellingen van familie en vrienden en zo werd het een zeer leuke uit de hand gelopen hobby. Mijn tweelingzus Patricia maakt ook taarten op bestelling en woont toevallig in dezelfde straat. Zo werden wij de ’taartenbakkende-tweeling’. We wilden beiden graag een leuke, nieuwe uitdaging en dus hebben we meegedaan met het tv programma ‘Ja, ik wil een taart’. Een superleuke ervaring. Daarna wilde ik weer iets nieuws en kwam ik er via een besloten pagina voor taartenbakkers achter dat je je kon opgeven voor de ‘Koffie Morning’ van Stichting Opkikker. Ik vond dit gelijk zo’n mooi initiatief dat ik me meteen heb opgegeven en de taart ‘gebaseerd op de kikkerprins’ diezelfde avond heb uitgetekend. Gelijk mijn zus weer opgetrommeld en ze vond het onwijs leuk om te helpen.

”De taart is gevuld met witte chocolademousse met Monchou en verse vanille, een dun laagje smaakstof van FunCakes (munt) en een citroenmousse met limoenrasp. Afgesmeerd met witte chocolade botercrème. Vanwege de kikker en de smaken hebben we de taart ‘Frogito’ genoemd. Het was een groot succes en ik ben van plan om dit elk jaar te gaan doen, want wat is nou mooier dan zieke kinderen een mooie dag te bezorgen mede dankzij je hobby. Ooit hoop ik, als de kinderen iets ouder zijn, van deze leuke hobby mijn werk te maken. Tot dan blijf ik lekker verder bakken en experimenteren.”

Meer informatie over Stichting Opkikker of de ‘Koffie Morning’ vind je hier.