À La Mère De Famille

Gespot bij Taart&Trends in een kraam van één van de standhouders, hij was helaas al heel snel uitverkocht, dus ik ben er speciaal voor op zoek gegaan. Want wie alleen dit boek even vluchtig doorbladert is al snel verliefd.

3150

Door Evelien Keijer – Voor liefhebbers van niet alleen taart, maar alles wat met zoetigheid te maken heeft, is het een schat aan informatie met geweldige recepten. Met onze eigen MjamTaart! Sweet table Special in het vooruitzicht wilde ik het boek heel graag hebben.

Zodra ik het boek in handen had, ben ik ermee op de bank gaan zitten, om dit keer meer te doen dan alleen vluchtig doorbladeren. Het boek is een beetje ‘Vintage’. De cover wordt gevormd door de getekende voorgevel  van het Franse familiebedrijf. Op vergeelde pagina’s, die overal tussen de hoofdstukken met recepten door te vinden zijn, vind je informatie over de geschiedenis van het bedrijf. Bovendien zijn er vijf portretten van klanten aan het boek toegevoegd. Het eigenlijke receptenboek bestaat uit acht hoofdstukken: Cake & Gebak, De recepten van de chocolatier, De recepten van de confiseur, Gekonfijte Vruchten & Co, Jam, Chocopasta en andere smeersels, De recepten van de biscuitier, De recepten van de glaceer en De sirooprecepten. Alles wat je voor een goed gevulde sweet table nodig hebt.

Bij ieder recept staan een paginagrootte foto, waar het water van in de mond loopt. Er staat bij vermeld hoeveel je met het recept kunt maken en hoe lang je hiervoor nodig hebt. Behalve de ingrediënten, wordt ook het keukengerei opgesomd dat nodig is voor de bereiding. En wat ik een enorme pré vind, is dat bij veel recepten ook wordt verteld hoe lang je de producten kunt bewaren. Dit helpt als je een planning voor een sweet table maakt en je wilt weten welke recepten je al wat verder van tevoren kunt maken.

Ik heb de Chocoladecake op pagina 24 uitgeprobeerd en vond hem zalig. De cake was nog niet helemaal gaar toen hij uit de oven kwam en er had van mij nog meer chocolade in gemogen, maar dat zijn kleine aanpassingen, Bovendien had ik de hoeveelheid voor twee cakes gebruikt om een ronde cake te bakken, die had ik waarschijnlijk beter als twee aparte lagen kunnen doen. Dat probeer ik dan de volgende keer wel. Wil je het recept ook uitproberen? Dat kan! Je kunt het hier op de website vinden.

 test_a la mere.jpg

 

 

 

 

 


Titel: À La Mère De Famille, Het Receptenboek
Auteur: Julien Merceron
Uitgever: Good Cook
ISBN: 978 94 6143 087 8
Aantal pagina’s: 280
Aantal projecten/recepten: 108
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Nederlands, Frans
Advies prijs: €29,95
Moeilijkheidsgraad: makkelijk tot moeilijk