Een paaswerkstuk

Bianca deed mee met de Sweet Easter Collaboration en ging aan de slag met een prachtig werkstuk!

1548

Inmiddels een paar maanden geleden besloot ik om mee te doen met een collaboration. Een samenwerking van een aantal taartdecorateurs om rondom een thema iets moois neer te zetten. Ik had al vaker een collaboration zien voorbij komen en vond het geweldig wat een prachtige werkstukken de deelnemers maakten, maar ik vond mij zelf niet goed genoeg om in te schuiven. Mede ook omdat ik niet zo heel stressbestendig ben tegenwoordig. Maar na wat heen en weer gevraag via Messenger had ik voldoende moed verzameld om me ook in te schrijven voor de Sweet Easter Collaboration en ging ik aan de slag.

Ik heb er geen spijt van gehad, wat was het leuk om te doen. Lekker in mijn eigen tempo….dus zeker geen stress….. Ach er zijn zeker verbeterpunten aan mijn lente-meisje, en al doende leert men. Zo kreeg ik de smaak te pakken en heb ook nog voor de verjaardag van mijn zus in maart een meisje geboetseerd. En dan die konijntjes maken. De eerst was een gedrocht, maar daarna had ik het weer in mijn vingers. Mijn dochter vond het leuk waar ik allemaal mee bezig was en er staat dus één konijntje op het werkstuk dat zij heeft gemaakt. Ik vind zelf het ruffle-randje en de gele stipjes langs de taart zo lieflijk.

Wat ik vooral weer geleerd heb is dat ik gewoon kan genieten van een gedachte, een idee dat uitgewerkt wordt in een creatie. Het proces van creëren is nog veel belangrijker dan het uiteindelijke resultaat…. Er zit plezier in, passie, liefde voor het decoreren. Gezamenlijk werken aan een thema schept een band, je voelt je gesteund door de anderen die met hetzelfde thema bezig zijn.

Toen kregen we ineens bericht dat de werkstukken online mochten. Eerst je profielfoto en omslagfoto wijzigen op facebook. En dan je werkstuk tonen. Spannend! Toegeven: dat moment was toch nog even stressig voor me, maar dan op een goede manier. Zoveel reacties, zoveel waardering voor je werk. Wauw. En iedereen had zo’n mooi werkstuk ingeleverd en mijn angst dat de mijne uit de toon zou vallen, was natuurlijk ongegrond. Wat ben ik blij dat ik me tóch had ingeschreven. Ik heb de smaak te pakken, dus een volgende keer ben ik er zeer waarschijnlijk ook weer bij.

En mijn paaswerkstuk? Die prijkt mooi op de kast, de vulling is immers piepschuim, dus hij mag een poosje blijven staan.

Tot de volgende keer!

Bianca Smeets

Bianca’s Bakery

Wil je de andere werkstukken ook bewonderen? Kijk dan eens op Fondant Cake Topper Sweet  Easter Collaboration.