50 Cake & Taart Decoraties

Er zijn twee dingen die me direct te binnen schieten bij het doorbladeren van dit boekje. Eén: dit is vast een van origine Engels boek. En twee; dit boek lijkt al wat ouder. Beide bleken ze inderdaad te kloppen.

1433

Door Linda Stolk – De eerste Engelse versie werd in 1993 uitgebracht, wat betekend dat het boek al 18 jaar oud is, en dat vind ik goed te zien aan de foto’s. De kleuren van de marsepein en fondant doen ouderwets en vaal aan, en veel van de taarten zijn slordig afgewerkt. Er staan weinig recepten, maar de oerdegelijke madeiracake en de rijke vruchtencake nodigen wel uit tot testen.

Opvallend is ook dat deze Engelse taarten niet gevuld worden, ze worden in vorm gesneden en bestreken met boterglazuur, en bekleed met marsepein en daarna nogmaals met fondant. In Engeland is dat heel normaal, hier in Nederland bekleden we over het algemeen maar met één van deze twee. Vreemd vind ik het ook dat het boek 33 taartenprojecten bevat, terwijl de naam toch echt doet vermoeden dat het er 50 horen te zijn.

Conclusie: best een aardig boek voor de beginner of voor bakken met kinderen, maar daar blijft het dan ook bij.
 50 Cake & Taart Decoraties - Lieveheersbeestje

Titel: 50 Cake & Taart decoraties
Auteur: Janice Murfitt & Louise Pickford
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0092 1
Aantal pagina’s: 96
Aantal recepten: 9
Aantal projecten: 33
Taal: Nederlands
Verkrijgbare talen: Engels en Nederlands
Moeilijkheidsgraad: beginner