3D teddybeertaart

831

Lieve volgers van Mjamtaart,

Afgelopen week hebben we massaal Koningsdag mogen vieren, wat een feest! Hebben jullie nog wat gebakken voor deze dag? Speciaal voor dit thema heb ik deze leuke 3D teddybeer taart gemaakt, wat is hij leuk geworden hè?

Ik ben begonnen met een frame: hierdoor kan ik de taart veilig opbouwen, zonder dat het in elkaar stort.

De biscuit taarten zijn gevuld met crème, in vorm gesneden en afgesmeerd met chocolade ganache. Dit maakt de biscuit na gladstrijken met een schraper mooi glad, en het laat de fondant ook nog eens goed plakken. Daarna heb ik de taart bekleed met Renshaw fondant. Met een smoother heb ik de rimpels uit het fondant gewreven.

Met boetseer gereedschap heb ik de vacht realistisch gemaakt en heb ik overal kleine details aangebracht zoals bij de ogen, de oren en de poten. Voor de vacht van de rand van de cape heb ik een klein schaartje gebruikt. Hiermee heb ik het fondant ingeknipt.

Als laatste heb ik het fondant gedust met diverse eetbare kleurpoeders waaronder die van Rainbowdust en Rolkem. Hiermee heb ik schaduw aangebracht, waardoor de teddybeer nog realistischer oogt.

De kroon en de confetti maakt het geheel natuurlijk nog een stuk feestelijker en helemaal af!

Voor de volgende keer staat er weer een lekker recept op de planning, en natuurlijk weer leuke en creatieve baksel. Tot dan!

Liefs, Romilda