3D Orchidee koekjes en kennismaking met…

647

Lieve volgers van Mjamtaart!

Een fris begin van het nieuwe jaar, waarin ik weer veel leuke projecten en lekkere recepten voor jullie heb klaar staan! Zoals deze leuke 3d orchidee koekjes, wat zijn ze leuk!  Hoe maak je deze ?

Zorg allereerst dat je een uitsteker set in bezit hebt van een orchidee. Deze bestaat uit 3 delen. Maak koekjesdeeg en steek voor 1 bloem 3x het ovale blaadje uit, 2x het grote blaadje en 1x het hart. Bak ze in de oven en laat goed afkoelen. Rol dan een lap witte fondant uit en steek nogmaals alles uit zoals je eerder hebt gedaan. Ik heb de blaadjes lichtroze gemaakt met behulp van een airbrush.

Hierna heb ik een stempel met bloemblaadjes-reliëf met roze geverfd, en deze bovenop de blaadjes gedrukt.. Dit laat je goed drogen. Het hart van de bloem heb ik lichtgeel ge-airbrushed en ook hier heb ik een stempel opgedrukt. De koekjes smeer je lichtjes in met icing. Druk dan de fondant blaadjes erop. Plak met icing de koekjes zo op elkaar, als een echte orchideebloem en rol er met groene fondant nog een bloemsteeltje bij. Wat zijn ze gaaf geworden! En superleuk om te maken.

Ik wil de blog afsluiten met een korte kennismaking met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.

Zij zijn een stichting die kinderfeestjes organiseert voor kinderen die op de basisschool zitten en langere tijd in armoede leven. Leven in armoede heeft een blijvende impact op het kind. Vaak worden kinderen buitengesloten, zijn onzeker en kunnen ze niet meedoen met buitenschoolse activiteiten. Dit heeft allemaal invloed op de psychologische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstanden en ongelijkheid.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes vind dat ieder kind een jeugd verdient zonder te veel zorgen. Een kinderfeestje vieren met je vriendjes en vriendinnetjes is onderdeel van je jeugd. Het maakt kinderen blij, zorgt voor sociale verbinding, gelijkwaardigheid op school en helpt bij de vorming van een stabiele en stevige persoonlijkheid. Daarom doorbreken zij de vicieuze cirkel van armoede en stellen kinderfeestjes beschikbaar voor de jarigen. Jarig zijn is voor ieder kind iets speciaals en zo maken zij er een onvergetelijke herinnering van.

Ik sta volledig achter het idee van deze stichting, en daarom ben ik ook begonnen als vrijwilliger. Zo kan ook ik mij inzetten voor een onvergetelijke verjaardag voor de kinderen! Ben je nieuwsgierig geworden of wil je doneren ? Neem dan eens een kijkje op hun website https://uitgesteldekinderfeestjes.nl/

Liefs, en tot de volgende keer

Romilda