Lieve volgers van MjamTaart,

Er staat weer een heerlijk blog te wachten, vol met lekkere dingen, leuke nieuwtjes en heerlijke recepten. Allereerst start ik met een lekker recept met de ketchup uit Zeeuws Vlaanderen van De Ketchupfabriek.

 

 

 

Deze ketchup en tomatensaus worden met de hand gemaakt. Daarnaast worden er geen verdikkingsmiddelen en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt. De dikte van de sauzen wordt middels inkoken bereikt. De benodigde ingrediënten komen zoveel  mogelijk uit eigen streek (c.q. Zeeland) of regio en worden op duurzame of biologische wijze geteeld. Dat proef je er ook goed in terug! Ik maakte er een heerlijk wokgerecht van met wokgroenten, ketchup klassiek, mediterrane rijst en tomaatjes. Kijk hier voor een korte videobeschrijving.

Daarnaast wil ik onderstaand recept van deze knakbites toch ook nog echt even met jullie delen. Het is een lekkere kleine bite om bijvoorbeeld even tussendoor te maken als je eigenlijk geen zin hebt om uitgebreid te koken, of zo als tussendoortje. Wat je nodig hebt: 6 boterhammen, een blikje knakworstjes, 6 eieren, een beetje peper en zout en geraspte kaas. En wellicht nog wat curry of mayonaise naar eigen smaak.

 

Kijk hier voor de uitgebreide video.

Deze maand zal je nog meer leuke dingen voorbij zien komen. Ik doe namelijk mee met de virtual competitie van Cake International in de categorie Sculpted/Carved Cake. Wat het gaat worden hou ik nog even geheim, maar hou zeker mijn pagina in de gaten! En wat dacht je van de Favorite Chef competition waar ik ook geheel onverwachts aan deelneem?Allemaal dingen die weer extra stimuleren om hiermee door te gaan en een lichtpuntje in deze donkere dagen!

Van FunCakes heb ik de Ruby cake mix uitgeprobeerd. Ik heb hier een heel lekkere zoete taart mee gemaakt, met een eigen touch natuurlijk, die heel vrolijk en fruitig is geworden. Het eindresultaat zie je terug in de volgende blog! Ook ga ik het dan onder andere hebben over het maken van foodfoto’s, achtergronden en materiaal. Volgen dus!

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda